HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szoftver-ökoszisztéma fémnyomtatáshoz

ferenck 2023.01.02. 08:00

A lézeres fémleválasztás 3D nyomtatótechnológiára specializálódott spanyol Meltio nemrég indította el szoftver-ökoszisztémáját, hogy biztosítsa felhasználóinak az ideális program-megoldásokat, minőségi és megbízható szoftvereket a fémnyomtató Engine Robot Integration és a hibrid Engine CNC Integration rendszerekhez.

A szoftverpartnerek platformja tizenkét tagból áll: SKM Informatik (SKM DCAM), Adaxis (AdaOne), AiBuild (AiSync), Autodesk (Fusion 360), Hexagon (Esprit), Camufacturing and Mastercam (Aplus+Mastercam), OpenMind (Hypermill), Siemens (SiemensNX), 1ATechnologies (Hy5CAM), ABB (RobotStudio 3D Printing PowerPack), SprutCAM (SprutCAM X).

3dnyomtatas_melito.jpg

A hivatalos platformindítást egyéves közös munka előzte meg. Igyekeztek feltérképezni az ügyfelek igényeit, melyiknek mik az elvárásai, mi felel meg leginkább. A partnerek értelemszerűen algoritmusokat is megosztanak egymás között.

Az előkészületek eredményeként a Meltio mérnökei és a többi cég a piacra vitte a szoftverplatformot.

A vállalat szoftvereket, illetve nyílt platformot kíván hardveres megoldásokhoz (robotokhoz, nyomtatókhoz, nyomtatórobotokhoz, CNC-hez). A szoftverek remek eszközök a fémnyomtatáshoz, és egyben ki is elégítik a 3DP folyamatosan bővülő ipari alkalmazásai iránti piaci igényt. Mivel a robotikus additív gyártás mellett hibrid technológiákkal is foglalkoznak, széles spektrumot fednek le.

A szoftver-ökoszisztéma változatos alkalmazásokhoz és iparágakhoz kínál lehetőségeket: szeletelési funkciókat, forgatható, nem-sík felületek kezelését, bevonatokat, 360 fokos opciókat, többrétegű anyaglerakást, javításokat stb.

A platformmal értelemszerűen a Meltio technológiai és üzleti potenciálja is tovább bővül.             

Címkék: szoftver fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4218011634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása