HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással a vírusok ellen

ferenck 2022.03.17. 08:00

Az úgynevezett közvetett additív gyártótechnológiára, sztereolitográfia-alapú fémnyomtatásra specializálódott német MetShape más fémnyomtató eljárásokkal kivitelezhetetlen pontos és részletes vírusmodellt készített. A vállalat a BRTA baszk technológiai hálózathoz tartozó CIC nanoGUNE vírusok terjedéséről és átadási mechanizmusaikról végzett kutatását támogatta a modellel.

A vírusok mindenhol jelen vannak, télen különösen könnyen megbetegszünk tőlük, ami nagymértékben az aeroszolokkal magyarázható. Ezeknek a részecskéknek a megértése nélkül nem azonosíthatók a fertőződési folyamatok, és a megelőzésre sem tudunk kidolgozni hatékony módszereket.

3dnyomtatas_virusok.jpg

A nanoGUINE nanoléptékű molekuláris jelenségeket vizsgál, és sok vírusmodellel (influenza, covid stb.) dolgozik.

A 3DP szolgáltatásokat nyújtó MetShape komplex problémákkal, mikroprecíziós fémrészekkel foglalkozik, és ez a mérettartomány, valamint a precizitás tette lehetővé a 250000:1-es, azaz kb. harminc milliméter átmérőjű modell nyomtatását.

3dnyomtatas_virusok0.jpg

A modellt kiprintelték, eltávolították a kötőanyagokat, szinterezték, és így, mivel a felületek hibátlanok, utómunkálatok nélkül el is készült a nanoGUINE-nak szánt végleges változat.

Polimerből előállított szabványmodellekkel összehasonlítva, a fémmodell szignifikánsan jobb teljesítményre képes. Mivel kisebb, kevesebb benne a folyadék, nincsenek mesterséges cseppek, tökéletes a nedvesítés.

A nanoGUINE elégedett a munkával és a 3D nyomtatásspecialistákkal való együttműködéssel. Így jobban tudnak vízhez kapcsolódó jelenségeket tanulmányozni vírusokon, komoly előrelépést elérni az aeroszolok vizsgálatában.

Az innovatív gyártótechnológiák sokat segítenek legfőbb céljuk, a vírusos fertőzések drasztikus csökkentésének elérésében. A következőgenerációs légkondikhoz komoly eredményeket kellenek az aeroszolok terjedésének kontrollálásában – állítják a nanoGUINE kutatói.     

Címkék: egészségügy vírusok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3717065278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása