HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ leggyorsabb nagyméretű fémnyomtatóját tervezi az Aurora

ferenck 2018.03.08. 08:30

Az ipari alkalmazásokhoz kapcsolódó fémnyomtatás a 3DP már a jelenben is egyik egyre izgalmasabb, a jövőben pedig a mainál még fontosabb szerepet játszó területe.

A fémprinterekre specializálódott ausztrál Aurora Labs különlegesen nagy, 1,5x1,5x2,5 méteres gép tervével állt elő. Az ambiciózus vállalkozás végeredményeként azonban nemcsak méretében, hanem gyorsaságában is egyedi, a mostani rendszereknél százszor sebesebb printerrel lepnék meg előreláthatólag 2019-re a világot.

3dnyomtatas_aurora0.jpg

A cég saját technológiát dolgozott ki, és tesztel jelenleg. A név – nagyméretű nyomtató (Large Format Printer, LFP) – magáért beszél. Az Aurora többi rendszerénél (S-Titanium Pro, Medium Format Printer) használt módszereket úgy alakítják át, hogy óriásgépen is funkcionáljanak. Ezek a rendszerek három módban működnek: közvetlen fémes lézeres szinterezéssel (DMLS), szelektív lézeres olvasztással (SLM) és irányított energia lerakódással (DED).

Az LFP technológia az Aurora marketingigazgatója, Nathan Henry elmondása alapján egyrészt ugyanaz a kombináció, mint a többinél, másrészt sok szempontból mégis más. Eleve úgy tervezik, hogy megoldja a printerek gyorsaságát hátráltató problémákat.

3dnyomtatas_aurora_1.jpg

A marketingigazgató ennél többet nem árult el, a rendszer paramétertesztjei viszont sikeresek. A gép már jelenállapotában ugyanolyan gyors, mint a kereskedelmi forgalomban beszerezhető többi 3D fémnyomtató. Mivel a fejlesztés elején tartanak, az Aurora vezetői gyorsaság helyett lassúságról, „kötelező első lépésről” beszélnek.

„Egyszerű részek lassú nyomtatásán a mai fémprintereket, gyorsaságon pedig komplex részek a mostaninál százszor gyorsabb printelését értjük. Nagyon várjuk, hogy a fejlesztés újabb eredményeit, majd a technológia kereskedelmi forgalmazását is bejelenthessük” – magyarázza David Budge ügyvezető igazgató.

A cég nemrég kötött 100 ezer dolláros szerződést a Brit Nemzetközösség Tudományos és Ipari Kutatási Szervezetével (CSIRO). Mindkét fél célja, hogy minél több 3D fémprinter kerüljön kereskedelmi forgalomba.

Természetesen az LFP technológia is.

Címkék: innovátorok Ausztrália fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9513660470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása