HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dél-Korea 37 millió dollárt fektet 3DP piacába

ferenck 2017.04.06. 08:30

A technológiai innováció élenjárói közé tatozó Dél-Korea, a katonaitól az orvosi alkalmazásokig, szinte az összes helyi iparba beintegrálja a 3D nyomtatást. Az ország tudomány, az ICT és jövőtervezés minisztériumai 41,2 milliárd wonnal (37 millió dollárral) támogatja a piac kialakulását – jelentették be vasárnap.

A befektetés célja katonai és fogyasztói javak remek minőségű additív technológiákkal történő előállítása. A pénz egy részét az egészségügyre költik, a tervek alapján műcsontokat, gyógyulást támogató eszközöket stb. készítenek 3D nyomtatással. A minisztérium bizakodik, hogy a növekvő piaci kereslet nemzetközi szinten is pozitív hatással lesz a versenyképességre.

„A gyártás világában a 3D nyomtatás az innováció kulcstechnológia. Az ipar paradigmáinak megváltoztatásával teremt új piacot. A gyorsan változó globális trendek megértéséhez nagyon fontos a minisztériumok együttműködése” – nyilatkozta az ICT minisztériumban dolgozó Kang Seong-joo.

3dnyomtatas_delkorea.jpg

A dél-koreai kormány a 3D nyomtatást nemrég azonosította a kialakuló technológiai szektorok egyikeként. A negyedik ipari forradalom meghatározó, az ország gazdaságát fellendítő részének tartják.

A kormány korábban is támogatta a technológiát, 2014-ben 2,3 millió dollárral segítette 2015-ben megnyílt 3D nyomtatás-központok alapítását. A program keretében helyet és – főként importált – gépeket biztosítanak (ingyen adnak bérbe) kis- és középvállalkozásoknak. A vállalakozások dolgozói 3D nyomtatással kapcsolatos oktatásban részesülnek, amely során elsősorban a printerek kezelését kell majd elsajátítaniuk. A kormány szerint a technológia csökkenti kisebb vállalkozások kutatásfejlesztésre, prototípuskészítésre stb. fordított kiadásait. A központokkal és a hardverrel párhuzamosan, nyomtatókhoz kapcsolódó szoftverek fejlesztését is támogatják.

Annak ellenére, hogy Dél-Koreában több 3DP cég (Carima, Rokit, HyVision) gyarapodik, fejlesztettek már okostelefonos 3D szkenneralkalmazást, terveztek meghökkentő printelt ruhákat, robotokat, intelligens csuklópántot, műfület, a Rokit ott építette a világ első hibrid bioprinterét, világpiaci előrelépéshez sok még a tennivaló.

3dnyomtatas_delkorea0.jpg

A Dél-Koreai Tudomány és Technológia Intézetének (KAIST) 3DP Laboratóriuma az oktatás területén bizonyította be, hogy printelt segédeszközök, történelmi emlékművek és térképek nyomatai javítják a vakok és gyengén látók olvasáskészségét.

A nemzetközi piackutató és tanácsadó Markets and Markets cég becslése alapján évi 28,5 százalékos növekedést jelentő 2022-re 30,2 milliárd dolláros forgalmat érhet el a 3DP világpiac. A Hyundai Kutatóintézet tavalyi beszámolója szerint az ipar 4.0-ban (3DP, dolgok internete, felhőszámítás, automatizáció) Dél-Korea lemaradt a világ szűk élmezőnyétől.

A 37 milliós állami befektetés a helyi innováció fellendülésének egyik hajtóereje lesz. Az ország be szeretne kerülni a 3DP Kína, az Egyesült Államok és Európa egyes részei által képviselt szűk elitjébe. Mindezek mellett 2020-ig 10 millió dél-koreainak, köztük diákoknak és leendő vállalkozóknak tervezik megtanítani a 3D nyomtatást.

Címkék: trendek oktatás üzlet Dél-Korea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4612404249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása