HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan készítsünk kevesebb mint 150 dollárért VR headsetet?

ferenck 2016.03.21. 14:30

Nincs pénzünk a VR-forradalomra, Oculus Riftre, HoloLensre és a többi headsetre? Semmi gond, ha van bennünk kellő barkácsoló szellem, csináld magad hajlam.

Ahmet Yildirim török fejlesztő ugyanis a Rifthez hasonló headsetet dolgozott ki, és meg is osztotta, hogy lépésről lépésre mit kell tennünk, ha követni akarjuk a példáját. Az ár töredéke az Oculusénak.

barkacsheadset.jpg

Yildirim nyílt forrású projektje, az OpenVR 2014-ben indult, és a maker közösség nagyon szereti. A headset részben 3D nyomtatással készül, és kevesebb mint 150 dollárért a (szoftverek mellett) következő hardver-elemeket kell beszerezni hozzá: Arduino Mini Pro, GY-85 9DOF IMU, USB a TTL átalakítóhoz, 5.6” 1280×800 LCD kijelző, 12V adapter az 50 milliméteres 5-5 speciális Aspheric lencséhez, plusz a vezetékek.

Több maker szerint a költségek a felére is csökkenthetők, így akár 75 dollárból összedobhatunk házilag egy headsetet, és máris készen állunk a virtuálisvalóság-forradalomra.

Címkék: csináld magad virtuális valóság headset Maker kultúra Instructables

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr888506946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása