HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csökkentek a Materialise bevételei 2024 első negyedévében

ferenck 2024.05.08. 08:00

A 3D nyomtatás egyik legmeghatározóbb vállalata, a bő három évtizedes múltra visszatekintő, a terület fejlődését meghatározó számos újítást megvalósító belga Materialise közzétette a 2024 első negyedévére vonatkozó pénzügyi adatokat.

2023 (március 31-ével lezárult) azonos periódusával összehasonlítva, az akkori teljes bevételhez viszonyítva, most 3, 4 százalékos a csökkenés, A bruttó bevétel 0,6 százalékkal nőtt, míg más pénzügyi mutatókban szintén csökkenés tapasztalható.

3dnyomtatas_materialise_18.jpg

Az eredményeken a vezetőség nem lepődött meg, mert a tavalyi első negyedév kivételesen jó, 24 százalékos növekedést hozó három hónapnak bizonyult. Most – szintén nem meglepő módon –nyolc százalékos növekedést produkálva, az orvosi részleg teljesített legjobban.

A másik két területen már kevésbé jók a számok. A gyártó és a szoftver szegmensek visszaesését a kedvezőtlen piaci körülményeknek tudják be. A fenntartható növekedésbe irányuló folyamatos befektetések és az új üzleti modellre történő (jelenleg folyamatban lévő) átállás szintén befolyásolta a számokat, ugyanakkor a pozitív nettó és készpénzes pozíciók megnyugvásra adnak okot.

A kutatásfejlesztési, sales és marketing, valamint az általános és az adminisztratív kiadások szintén – összességében 5,5 százalékkal, tehát jelentősen – növekedtek.

A vezetőség elmondta, hogy a három üzleti szegmens alapjai változatlanul szilárdak, és kifejezetten bizakodóak, mert jól vannak pozicionálva a tervezett növekedési célok megvalósításához. Év végéig konszolidációra számítanak, és korrigálniuk sem kell az év eleji előrejelzéseket, vállalásokat.    

Címkék: innovátorok Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4218393143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása