HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb együttműködés a fémnyomtatás fellendítéséért

ferenck 2022.12.13. 08:00

A Lockheed Martin és a Sintavia együttműködési szerződést kötött, hogy közösen bővítsék az additív gyártás lehetőségeit, és a technológia a jelenleginél is komolyabb alternatíva legyen az öntéssel és a kovácsolással szemben.

A 3D fémnyomtatás ma is jelentősen bővítheti, kiegészítheti vagy helyettesítheti ezeket a technikákat, javíthatja hatékonyságukat, komoly segítség lehet ellátási láncaik számára, részletesebben kidolgozott termékeket kínál, és a tervezési lehetőségek is nagyobbak.

3dnyomtatas_sintava_lockheed.jpg

A Lockheed Martin egyik additívgyártás-beszállítója, a Sintavia több ipari programot támogat, amelyekben fémnyomatokat állítanak elő. Az új együttműködéssel további területeket kívánnak meghódítani, a lézeres porágy-fúzió, az elektronsugár által irányított energialerakás és a kavaró dörzshegesztés mellett más eljárásokat is kidolgoznának.

Az együttműködés szervesen kapcsolódik a Joe Biden által idén májusban meghirdetett AM Forward (additív gyártás, előre) kezdeményezéshez, amelyben a Sintavia képviseli az AM ellátási láncot. A Fehér Ház célja a 3D nyomtatás elterjesztése, és ipari szinten is teljes térhódítása az Egyesült Államokban. Ebben a hazai beszállítókat kívánják támogatni, és elérni, hogy ők is minél előbb alkalmazzák a technológiát.

„A Sintavia és a Lockheed Martin elkötelezett a lehetőségek javítása, mozgékonyabbá tétele és a versenyképesség növelése mellett a védelmi iparban. A közös munkával azonosítani fogjuk a gyártásban mutatkozó problémákat, hogy miért nem hatékony valami. Elsősorban repüléskritikus szerkezetekkel tervezünk foglalkozni” – jelentette ki Brian Neff, a Sintavia alapító-vezérigazgatója.

„Az együttműködés szemlélteti, mennyire elkötelezettek vagyunk a Fehér Ház AM Forward kampánya, a működtetési költségek csökkentése és a hazai ellátási lánc megerősítése mellett. Ezek a törekvések szinkronban vannak a 21. századi biztonsággal kapcsolatos elképzelésünkkel” – nyilatkozta David Tatro, a Lockheed Martin egyik részlegének alelnöke.

Címkék: ipar fémnyomtatás Lockhead Martin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr217997848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása