HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémfelületek automatizált megmunkálása

ferenck 2022.01.06. 08:00

A fémnyomtatókat gyártó és természetesen tárgyakat nyomtató francia AddUp Csoport összeállt a buffalói PostProcess-szel, hogy az additív gyártófolyamatokat közösen áramvonalasítsák.

A Michelin és a Fives által 2016-ban alapított AddUp többtechnológiás gyártórendszereket és kívánság szerinti (on-demand) gyártást kínál. A PostProcess-szel való együttműködés – az amerikai cég nevéből könnyen kitalálhatjuk – az utómunkálatokkal erősít nagyot. A felületek befejezése ezentúl skálázható, szoftver-vezérelt és házon belül elkészül.

3dnyomtatas_addup.jpg

Az AddUp vezetősége elmondta, hogy a PostProcess a tökéletes partner, a két vállalat tevékenysége ideálisan kiegészíti egymást.

„Az additív gyártás utómunkálatának digitális integrálása az a pont, ahol javítani akarunk az értékláncon. A DECI Duo nagyon érdekes megoldás kényes fémnyomatok felületi durvaságainak csökkentésére. Most már hozzáférhetetlen felületeket is gyorsan elérünk” – hangsúlyozta az utómunkálatokkal foglalkozó Medhi Offroy.

Az additív gyártás skálázhatóságát illetően, a két cég álláspontja azonos: csak akkor lesz fenntartható, ha a tervezéstől az utómunkálatokon átesett nyomatokig, a teljes munkafolyamat digitalizált és automatizált. Ehhez az iparág, az ökoszisztéma részeinek együttműködésére van szükség.

Az új partnerséggel, a két cég pontosan ennek az alapjait rakja le. Nemcsak az utófeldolgozás költségeit csökkentik, hanem a digitalizációval és az automatizációval a biztonságot és a munkafolyamat nyomon-követhetőségét is jelentősen növelik.

Az együttműködés kezdeti szakaszában a légjármű- és a járműiparra, a divatra, az energetikára és az egészségügyi szektorra összpontosítanak.

Címkék: ipar utómunkálatok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5616744518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása