HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megnyílt Dél-Korea legnagyobb 3D nyomtatóüzeme

ferenck 2021.10.06. 08:00

Szeptember 30-án, online ünnepségen az 1962-ben alapított, energia- és áramelőállítással, sótalanítással foglalkozó, negyven országban jelenlévő dél-koreai Doosan Heavy Industries & Construction központi épületében megnyitotta 3D nyomtatóüzemét.

A cég előzetesen printelt meghívót és egy turbinalapátot küldött az illusztris vendégeknek.

2014 óta alkalmazzák az additív gyártótechnológiát, akkor azért esett rá a választásuk, mert fejlettebb módszert akartak használni erőművekbe szánt gázturbinák előállításához.

3dnyomtatas_korea.jpg

Most összesen öt fémnyomtatóval rendelkeznek, közülük kettőt nemrég telepítettek. Ezek a gépek mind az országban jelenleg legnagyobb, új gyártóüzemben működnek.

A vállalat rendelkezik a világ legnagyobb PBF fémprinterével, a GE Concept Laser M-line 2000-rel is, amellyel 80x400x500 milliméteres nyomatok készíthetők. Az üzemben összességében több Concept Laser és az EOS fémnyomtatóval dolgoznak.

„Mérnöki, anyagtudományi és gyártási ismereteinkre támaszkodva, az egyetlen koreai céggé váltunk, amely rendelkezik mindennel ami kell, saját nyomtatási folyamat fejlesztéséhez. Nemcsak erőmű-alkatrészeket gyártunk, hanem más szektorokhoz, például a légijármű és a védelmi iparhoz is fejlesztünk darabokat” – áll a Doosan Heavy sajtóanyagában.

Több területen aktív vásárlóréteget látnak el nyomataikkal. Erőművekbe szánt nagyméretű gázturbinák mellett például a KF-21 dél-koreai harci repülőhöz fejlesztenek alkatrész-prototípusokat. Szeptemberben szerződést kötöttek a Koreai Kerámiatervezés és Technológia Intézettel, így valószínűleg hamarosan kerámiák printelésével is foglalkoznak majd.

Címkék: ipar kerámia Dél-Korea fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5216706930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása