HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Felpörög a biogyártás

ferenck 2021.06.14. 08:00

Az európai bionyomtatást (is) fémjelző, Amszterdam-székhelyű nemzetközi Ourobionics startup hamisítatlan multi- és interdiszciplináris csapat. A szövettervezéstől a 3D biogyártásig, a regeneratív medicinától az ember-gép interfészekig, cyborg-technológiákig, kutatói sokéves tapasztalattal rendelkeznek.

Nem véletlen, hogy „túl a bionyomtatáson” a jelszavuk.

Több terület következőgenerációs alkalmazásain dolgozva, ezeket a szerteágazó technikákat ők hozzák elsőként közös nevezőre. Multiplex biogyártó platformjukkal, az elektromos, a mágneses és az elektromágneses mezők eredményes alakítgatásával igyekeznek realisztikus, remek minőségű szövetmodelleket kidolgozni. A kivitelezés elsősorban bionyomtatással történik, a modellekbe terveik szerint változatos bioérzékelőket és más bioelektronikus eszközöket integrálnak.

3dnyomtatas_ourobionics.jpg

A startup eredményesen, az amerikai Humabiologics céggel kötött együttműködési szerződéssel zárta első negyedévét. Egyértelműen forradalmasítani akarják a piacot, ezt az elképzelést erősíti meg egy másik stratégiai partnerség, a szintén amerikai és elsősorban a regeneretív medicinára fókuszáló Invictech-kel. Alapítóik komoly tapasztalattal rendelkeznek következőgenerációs 3D bionyomtatók fejlesztésében, és ezzel a szakértelemmel jelentősen hozzájárulhatnak az Ourobionics sikeréhez.

Az 3DP egyedi megközelítése, a gépteljesítmény maximalizálása mellett igazi újítókként, a blokklánc technológiát is munkájukba integrálták, amelyet cyborg megoldásokkal, bioszenzorokkal akarnak valahogy integrálni.

A partnerségtől mindkét fél nagyon sokat vár.

Szükség is lesz a sikerre, mivel a több szabványos 3D bionyomtató technológia ellenére, a regeneratív gyógyászatban nincs komoly előrelépés. Azért nincs, mert hagyományosabb megoldásokkal lehetetlen komplex szövetmodelleket kidolgozni. Ehhez kell az Ourobionics és az Invictech egymást kiegészítő szaktudása. A mostani modellek sejtjei nem tartósak, lassúak, kevés funkcióra képesek, mikroszinten nem lehet véredény-szerkezeteket integrálni, nincs nanoléptékű felbontás, összességében kevés bennük a releváns klinikai lehetőség.

Ezeken a korlátokon akarnak túllépni az Ourbionics alapítói által kidolgozott szövettervező technikákkal és az Invictech 3D bionyomtatásával.

Címkék: jövő orvosi innovátorok bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2916589630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása