HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mi várható a fémnyomtatás piacán?

ferenck 2021.04.26. 08:00

A 2020. negyedik és a 2021. első negyedévében végzett alapos adatgyűjtés és -elemzés eredményeként, a 3dpbm Research közzétette legújabb tanulmányát. Témája a fémalapú additív gyártás.

Kiderül belőle, hogy a terület tavaly 1,6 milliárd dollár bevételt generált, és 2030-ra, évi 35 százalékos növekedéssel számolva, 31,78 milliárdos piaccá válik.

Közel egy évtizede szignifikáns mértékben növekszik a fémnyomtatás, és a tendencia a közeljövőben is folytatódik. Az utóbbi években tapasztalt eseti lassulások nagyon speciális technológiákat érintettek, és általában nagyon speciális körülmények között történtek.

3dnyomtatas_femnyomtataspiac.jpg

A fémes kötőanyag-sugaras (binder jetting) eljárás és több újgenerációs technika, azaz a kötésen alapuló additív gyártómegoldások a gyorsabb és az olcsóbb gyártás új korszakának hírnökei.

Mivel a huzalalapú technikák (WAAM, EBAM) egyre elfogadottabbak, és egyre több nyomtatható alapanyag áll rendelkezésre, a fémmel dolgozó gyártók ezen a területen is komoly bevétel-növekedésre számíthatnak.

A jelenleg látványos növekedést átélő fém nyomtatóanyag-piac az elmúlt években több komoly szereplővel bővült, míg a régiek folyamatosan vezetnek be a szektor igényeit jobban kielégítő, egyre nagyobb számú ipari szegmens és alkalmazás számára kiváló új matériákat.

A fémnyomtatás-szolgáltatók központi szerepet játszottak a prototípuskészítéstől, a nagyon korlátozott mennyiségű gyártástól a mai digitális sorozatgyártásig ívelő folyamatokban. A következő állomás a tömegtermelés lesz.

Az 5,4 trillió dolláros globális ipari gyártáson belül az összes kapcsolódó 3D nyomtatótevékenység 1,05 százalékot tesz ki, amely évi 3,1 milliárd dollárt generálhat.

Címkék: trendek jövő üzlet ipar nyomtatóanyagok fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3716511144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása