HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Superstrata elkezdte kiszállítani a nyomtatott kerékpárját

ferenck 2021.01.05. 08:00

Az additív gyártásban jónevű vállalatnak számító Arevo Labs által alapított Superstrata elkezdte kompozit 3D nyomtatással készült kerékpárjainak és elektromos kerékpárjainak kereskedelmi forgalmazását. A valóságban ez azt jelenti, hogy kiszállították az első biciklit.

Maga a jármű mérföldkő a 3D nyomtatás történetében. Az első folyamatos szálerősítéses kompozittal nyomtatott, piacra kerülő fogyasztói termékek egyikéről van ugyanis szó. Nem véletlen, hogy többek szerint 2020 egyik legjobb és legfontosabb printelt darabja.

3dnyomtatas_bicikli0_2.jpg

A forgalmazással alaposan megváltozik a termékek körüli munka. A gyártócsapat még az év végi szabadságidőszakban is tesztelt, printelt, szerelt, festett, csiszolt, összeszerelt, hogy ne legyen semmiféle fennakadás, és kielégítsék a megrendelők igényeit.

Mivel a Superstrata maximalista, a minőségtesztek lassabban mentek, tovább tartottak, mint gondolták. Például azért nyomtattak több prototípust, hogy különböző feltételek, változatos körülmények mellett tudják letesztelni a kerékpár-váz teljesítményét.

Az első kiszállítás azért is fontos állomás, mert ezzel a Superstrata teljes gyártómódba helyezte magát. Ez arra vonatkozik, hogy már tervezik az újabb kiszállításokat, minél több értékesítést, amelyek törvényszerűen további nyomtatásokkal stb. járnak.

A kaliforniai cég ősszel egyedi termékeket kínáló és csúcstechnológiás internetes konfiguráló rendszerrel (Superstrata Studio) felszerelt online boltot nyitott, biciklijei onnan rendelhetők meg, ott alakíthatjuk ki olyanra őket, amilyenre szeretnénk.

Mivel kompozit-nyomtatással foglalkoznak, a technológiai trendek nekik kedveznek: előrejelzések alapján az additív gyártás e szegmense a 2020-as évek végére 10 milliárd dollár feletti piaccá válik. Egy ilyen végtermék pedig mindig jó reklám a gyorsan növekvő, fiatal szegmensnek. Startupok, fiatal fejlesztők inspirációt meríthetnek belőle.

Címkék: trendek kerékpár kompozitok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4816368402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.01.06. 12:40:35

Hát ez ránézésre kurva hamar törni fog, nem tudom miért akarják megerőszakolva évről-évre feltalálni azt, ami már létezik, jelen esetben a normális biciklivázat. Plusz az az első villa is egy siralom. Öt forintot nem adnék érte.
süti beállítások módosítása