HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Orvosi 3D modellezés virtuális valóságban

ferenck 2020.07.13. 08:00

Az orvosok által alapított ottawai Realize Medical Elucis-a az első kifejezetten páciens-specifikus, beavatkozások és gyógykezelési módok kiválasztásában segítő, 3D orvosi modellek közvetlenül virtuális valóság (Virtual Reality, VR) környezetben történő tervezésére fejlesztett, klinikai oktató és gyakorló eszközként funkcionáló platform.

Az alapítók hamar felismerték a VR-ben rejlő egészségügyi lehetőségeket, például a jelenleginél dinamikusabb modellezést. Meggyőződésük, hogy a VR, az AR, a 3DP és a hasonló fejlett csúcstechnológiák alapjaiban változtatják meg a medicinát, eredményesebb és személyesebb gyógymódok dolgozhatók ki velük.

A cég a napokban jelentette be, hogy együttműködik a Logitech svájci számítógép- és szoftverfejlesztővel.

3dnyomtatas_vrmodellezes.jpg

A partnerség keretében tovább bővítik az Elucis lehetőségeit. Az együttműködés részeként a Realize Medical számára lehetővé válik a Logitech korábbi VR Ink Pilot Edition stylusának (érintőceruzájának) beintegrálása a platformba. Az eszközzel lényegesen könnyebb pontos modellek rajzolása, szerkesztése, míg a szoftverrel orvosi képek alakíthatók át 3D-s modellekké, és mindez a virtuális valóságban történik.

A modellek természetesen ki is nyomtathatók, de más „haladó” vizualizációs célokra szintén felhasználhatók. Az érintőceruzával egyszerűbb a képmegjelenítő és a modellező folyamat. A felhasználó tetszés és megérzés szerint „rajzolhat”, „írhat” 2D felületekre, miközben 3D modellé alakítja át azokat.

Justin Sutherland, a Realize Medical társalapító-vezérigazgatója elárulta, hogy folyamatosan keresik a lehetőségeket platformjuk megújítására, és a Logitech-kel való partnerségben komoly lehetőséget lát erre, valamint további innovációkra.

„Ha a user tetszés szerint rajzolgathat a programban, jelentősen javul a felhasználói élmény, közelebb kerülünk a célunkhoz, hogy a 3D modellező eszközökkel dolgozó egészségügyi szakemberek képesek legyenek javítani a betegellátáson és az oktatáson” – nyilatkozta Sutherland.

Címkék: virtuális valóság orvosi 3D modellezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4015998828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása