HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gazdaságosabb nyomtatópor-használatot!

ferenck 2019.12.09. 08:00

A porágyas fúziót (PRF), különösen a szelektív lézeres olvasztást (SLM) egyre több ipari szektorban alkalmazzák. A fejlődés gyors, a hardver és a szoftver folyamatosan javul, az érintett vállalkozások mind inkább kihasználják a technológiában rejlő lehetőségeket.

A fejlesztéseket értelemszerűen úgy végzik, hogy az SLM folyamatlánc minél hatékonyabb legyen, cégek könnyen be tudják integrálni meglévő gyártókörnyezetükbe.

A printerek a vásárlói igények szerint alakíthatók, lényeg, hogy a lehető legtöbbet kihozzák belőlük, például a NextGenAM projekt keretében a fémnyomtató-gyártó EOS összeállt két ügyfelével, a Daimlerrel és a Premium AEROTEC-kel. Másrészt, innovatív startupok az egész folyamatot igyekeznek összeintegrálni.

3dnyomtatas_ampowder.jpg

A 3DP egyre szélesebb körű gyártóipari adaptálásával, újabb és újabb megoldásokat kell kitalálni az SLM folyamatláncra, és a technológia munkamenetbe történő zökkenőmentes integrációja mellé, nem árt gazdaságilag is ösztönző opciókkal előállni.

Három német vállalat, a szitálási berendezésekre specializálódott assonic Dorstener Siebtechnik, a szivárgásokkal és szűrésekkel foglalkozó ULTAG és az additív gyártás utómunkálataihoz felszereléseket gyártó Solukon Maschinebau ebből a célból lépett partnerségre, és hozta létre az AM Powder Plus (AMP+) hálózatot.

A hálózat rendeltetése, hogy hatékony, gyakorlatias megoldásokat dolgozzanak ki 3D nyomtatóporok használatára, fémalkatrészek portalanítására, a porfelesleg újrahasznosítására, polimer részek kicsomagolására, összességében az SLM technológiával történő gyártás automatizálására, illetve a tiszta és biztonságos munkakörnyezet fenntartására.

A megoldást – első körben – az alapítócégek által kidolgozott folyamatok összekombinálásával igyekeznek elérni.

Címkék: ipar EOS fémnyomtatás SLM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7515176040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása