HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyre több ipari 3D nyomtatót értékesítenek

ferenck 2019.04.30. 08:00

Folyamatosan nő az eladott és kiszállított fém- és polimeralapú ipari 3D nyomtatók száma, és a növekedés 2019-ben is folytatódik, az előző évhez képest 25 százalék plusz várható – állapította meg a londoni CONTEXT kutatócég.

Az alacsonyabb árfekvésű fémprintereket nemcsak üzemekben, hanem irodákban is használják, és közvetlenül nem versengenek a porokat egyetlen lépésben, lézerrel olvasztó hagyományos robusztus gépekkel, elsősorban a GE Additive, az EOS, az SLM Solutions és a 3D Systems termékeivel.

3dnyomtatas_shipment0.jpg

A lézeralapú porágyas technikával működő gépeket sugárhajtóművek alkatrészeitől ortopédiai implantátumokig, szinte mindenre használják. Az olcsóbb fémprinterekkel bővülnek az alkalmazási lehetőségek, sokkal gazdaságosabb a prototípuskészítés és fémrészek kisszériás gyártása.

A CONTEXT szerint új hardverek jelentősen hozzájárultak a kiszállított fém- és polimerprinterek számának növekedéséhez. Ez a Markforged, a Carbon, a HP és a 3D Systems érdeme. (A Markforged termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.)

3dnyomtatas_shipment.jpg

Különösen a 3D Systems elégedett a 2018-as bevétel-növekedéssel, ami főként a Figure 4 Standalone és a NextDent 5100 rendszereknek tudható be.

A több lépcsőben nyomtató, olcsóbb fémprinterek új árkategóriát teremtettek, amelyből egyre többen profitálnak, sok gyártó ilyen gépek jóvoltából tudott megjelenni a fémalapú 3DP piacon.

A fémmel dolgozó 20 és 100 ezer dollár közötti gépek piacát a GE Additive, az EOS, a Markforged, az SLM Solutions és a 3D Systems uralja (ebben a sorrendben). Az alacsonyabb árfekvést a Markforged és a versenytárs Desktop Metal 3D nyomtatói képviselik.

A polimeralapú ipari gépek piacán szintén megjelentek olcsóbb printerek, színrelépésük itt is jó hatással van az eladási mutatókra. A növekedéshez új technológiák, például a Carbon digitális fényszintézise (DLS) és a HP multi jet fusion megoldása is hozzájárultak, és egyben felgyorsították a ma már jelentősnek mondható kisszériás gyártást is.

A 20 és 100 ezer dollár közötti ipari polimernyomtatóknál Stratasys, EnvisionTEC, Carbon, 3D Systems, HP a sorrend.

Címkék: trendek ipar polimer GE Carbon Stratasys fémnyomtatás 3D Systems FreeDee nyomtatótechnológiák Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6114784730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása