HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás és fogászat: bíztató jövő

ferenck 2019.04.10. 08:00

Az additív gyártás fogászati (hardver, szolgáltatások, anyagok, szoftver) forgalma 2019-ben meg fogja haladni a 2,7 milliárd dollárt, 2022-re évi kb. 500 millió fogászati terméket állítanak elő a technológiával, a vizsgált időszak végére, 2028-ra pedig 9 milliárd dolláros (éves) üzlet lesz a 3D nyomtatás fogászati alkalmazása – olvashatjuk a témakörről ötödik (éves) elemzését végző SmarTechAnalysis előrejelzésében.

A fogászat több tényező hatására gyorsan átalakul. A legfontosabbnak a 3D nyomtatás tűnik; a rugalmas digitális folyamatot a szakma hamar elfogadta. A 3DP egyben más trendek (eszközök, termékek helybeni elkészítése, laboratóriumi üzleti modell fejlődése stb.) katalizátoraként is funkcionál.

3dnyomtatas_dentistry.jpg

E forgatókönyv alapján a közvetlen és közvetett végfelhasználói alkalmazások, például a tiszta fogszabályozók egyszer, s mindenkorra megváltoztatják a 3DP szakterületi hasznosulását. Jelenleg a 3DP és a klasszikus eljárás szintézisével alkotott fogszabályozók a legfontosabb és legnagyobb példányszámot produkáló alkalmazás.

A kereskedelmi forgalmazásra kész vagy közvetlenül az előtt álló következőgenerációs fogászati 3DP folyamatok hatására a következő öt évben intenzív verseny várható.

3dnyomtatas_dentistry0.jpg

A regionális piacokat illetően, Európában és Észak-Amerikában az idősödő korosztály körében nőtt a kezelésekhez való hozzáférés, Ázsiában, Dél-Amerikában és a Közép-Kelet egyes részein pedig többen részesülnek minőségi kezelésben. Az egyre olcsóbb és jobb fogászati nyomtatók felgyorsítják ezeket a folyamatokat. A rendszerek automatizálása és a nyomtatási sebesség növekedése javít a termelékenységen, lehetővé teszi a „házon belüli” használatot, illetve a 3DP más részterületeken történő használatát.

Újabb technológiákkal (material jetting) ideiglenes és állandó koronák és hidak, funkcionális pótlások stb. egyetlen rendszerrel kivitelezhetők lesznek.

Az elmúlt évek egyik legmarkánsabb trendje a digitális eljárások adaptálása volt. A hagyományos „kézműves” technikák, az analóg gyártás szerepe lassan megkérdőjeleződik, és míg régebben nagyon sok néhány technikust alkalmazó kicsi labor tevékenykedett, számuk fokozatosan csökken, a nagy laboratóriumok pedig az eddiginél nagyobb jelentőségre tesznek szert.

Ugyanakkor a klinikák is képesek lesznek szinte mindent helyben előállítani. Ennek következtében a laborok szerepe és üzleti irányultsága átalakul – több tervezést, anyagtámogatást és előkészítő-/alapszolgáltatást fognak nyújtani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1514749047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása