HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A hagyományos hegesztés és az additív gyártás találkozása

ferenck 2019.04.08. 08:00

A 19 országban 60 gyártóüzemet működtető, Cleveland-székhelyű amerikai multinacionális Lincoln Electric Holdings a hegesztett termékek egyik specialistájaként, ívhegesztő rendszerek és plazmavágó szerkezetek fejlesztőjeként és gyártójaként ismert világszerte.

A cég a napokban bejelentette, hogy az év közepétől fémalapú additív gyártószolgáltatást is nyújt. E célból április 1-én felvásárolta a hagyományos megmunkálás mellett polimer- és fémnyomtatással is foglalkozó Baker Industries michigani szerszámgép-gyártót, beszállítót.

3dnyomtatas_lincoln_electric.jpg

„Az additív gyártás az automatizáció egyik kulcsfontosságú stratégiai területe, és a Baker Industries szakértelmével, lehetőségeivel sokszínűvé alakítjuk ezirányú lehetőségeinket, markánsabbá és vonzóbbá tesszük légjármű- és járműipari piaci jelenlétünket” – nyilatkozta Christopher L. Mapes, a Lincoln Electric elnök-vezérigazgatója.

Az 1992-ben alapított Baker használt gépekkel kezdte, ma már viszont négy üzemet működtet az Egyesült Államokban. Terméktervezéstől a minőségbiztosításig sokféle szolgáltatást nyújtanak. 3D nyomtatáshoz Stratasys 900MC, Fortus 400MC és EOS M290 DMLS rendszereket használnak.

3dnyomtatas_lincolnelectric0.jpg

A Lincoln Electric 3DP szolgáltatásához Cleveland-ben új fejlesztőközpontot nyitnak, és fémalkatrészek robotkar közreműködésével történő nagyszériás gyártását tervezik.

Előttük már más hagyományos hegesztőcégek is beszálltak a 3D fémnyomtatásba. Az elektronsugaras hegesztésben jártas chicagói Sciaky és a WAAM3D a legismertebb példák.

Címkék: ipar fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7814744277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása