HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Webinárium a fémnyomtatásról

ferenck 2019.03.22. 08:00

Az „intelligens rétegezés” 3D fémnyomtató technológia fejlesztője, a kaliforniai 3DEO oktatótevékenységbe kezdett, és március 28-tól havi egy webináriumot tart a fémalapú additív gyártásról.

Printereikbe integrált technológiájuk a nagymennyiségű gyártást célozza, poraikkal, például a 17-4PH rozsdamentes acéllal kiváló minőségű részek dolgozhatók ki.

3dnyomtatas_webinar0.jpg

A web és a seminar szavakat összevonó webinar (webinárium vagy webkonferencia) a 2010-es években elterjedt online kapcsolatfelvétel résztvevői látják, hallják egymást. Az együttműködés-alapú szolgáltatás általában regisztrációhoz kötött, témája bármi lehet. Manapság az oktatásban, képzésben is használják.

A márciusi „A 3D fémnyomtatás könnyűvé tette a prototípuskészítéstől a gyártásig tartó folyamatokat” című webináriumot Matthew Petros, a 3DEO vezérigazgatója tartja. A tervek szerint cége technológiáiról, az ipari additív gyártás felgyorsításában játszott szerepükről beszél.

3dnyomtatas_webinar.jpg

A következőkben esettanulmányokat, 3D nyomtatótechnikákat és tervezési folyamatokat mutatnak be. Mindegyiket élő Kérdezz-felelek követi. (Az eseményre itt lehet regisztrálni.)

„Kihívásokkal teli a fémből, 3D nyomtatással készült részek prototípustól a tömeges gyártásig vezető útja. Webináriumunkban bemutatjuk, hogy a 3DEO hogyan számolja fel a gyártási korlátokat” – magyarázza Petros, majd hozzáfűzte, hogy az utómunkálatokra is kitérnek.

Az első szeánszon a fémnyomtatáshoz kapcsolódó technikai és gazdasági kihívások megértésében próbál segíteni. Elmondja, hogyan induljanak cégek, és miként kerüljék el az additív gyártás buktatóit, amelyekbe nagyon sokan beleesnek.

„Egy rész printelése mindig csak az első lépés. Az utómunkálatok az összköltség legalább felét adják. Kritikus tényező sikeres fém additív gyártási alkalmazások fejlesztéséhez” – nyilatkozta a vezérigazgató.

Címkék: oktatás ipar fémnyomtatás fémpor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2514701030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása