HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szimulációval hatékonyabb a 3D nyomtatás

ferenck 2018.07.02. 08:30

A német EOS a 3D fémnyomtatás, a technológia ipari alkalmazásának egyik kulcsszereplője, 65 országban 3 ezernél több DMLS (közvetlen fém lézerszinterező) rendszerrel képviseli magát. Printergyártás és értékesítés mellett nyomtatóanyagokat fejleszt, oktató és tanácsadó tevékenységet is folytat.

A napokban bejelentették, hogy a 2015-ben alapított Additive Works startuppal összeállva, a gyártófolyamatok javításán dolgoznak. Az együttműködés keretében az EOS kínálata a partnercég Amphyon szimulációs szoftverével bővül. A platformot egyben tovább is fejlesztik, moduljait beépítik az EOSPrint nyomtatószoftverbe. (A szimulációs eszközt az Altair, a 3D Systems és az SLM Solutions szintén használja.)

3dnyomtatas_eos_3.jpg

Közös céljuk, hogy a 3D nyomtatás intuitívebb és felhasználóbarátabb legyen. A szimuláció fontos szerepet játszik benne, mert az alkotás előtti „virtuális teszt” nagyon fontos előkészítő lépés, utána jobban és részletesebben látják, hogyan megy fémanyagok szinterezése.

„Annak ellenére, hogy az additív gyártás kiforrott technológia, különösen tapasztalatlan felhasználók nehezen látják előre, hogy egy rész nyomtatása az elvárásoknak megfelelően alakul, vagy sem” – magyarázza Nils Keller, az Additive Works igazgatója.

3dnyomtatas_eos0_4.jpg

Ez az oka, hogy az elmúlt években egyre többen fejlesztenek a lézeres olvasztási folyamatot vizsgáló szoftvereket és más képalkotó eszközöket.

Itt jön képbe a hagyományos szubtraktív gyártásban szabványnak számító szimuláció, amellyel elkerülhetők váratlan hibák, például felületi lyukak vagy belső hiányosságok.

Az Additive Works pont ilyen megoldást kínál.

Az Amphyon munkafolyamata négy elvben foglalható össze: felbecsülés/értékelés, szimuláció, adaptáció, folyamat, azaz ASAP (Assesment, Simulation, Adaption, Process), ami egyben a legtöbb betűszó mintájára szójáték is, utalás a tevékenység „lehető leghamarabbi” kivitelezésére.

Az első szakaszban a szoftver felbecsüli az adott tárgy nyomtatási idejét, anyaghasználatot, szükséges utómunkálatokat, mennyire érzékeny a matéria a torzulásokra stb. A következő maga a szimuláció, amelyből megismerjük a torzulásokat, esetleges repedéseket stb. Utána a szkennelés tempóját vagy a lézer erejét az alkalmazáshoz igazítják, majd jöhet a printelés.

Címkék: ipar szimuláció EOS fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5714085993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása