HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Henkel, LPW: újabb 3D nyomtatóközpontok nyíltak

ferenck 2018.06.27. 08:30

A 3D nyomtatás térhódításának biztos jele, hogy világszerte egyre több additív gyártóközpont nyílik. A lista most két újjal bővült.

A vegyi és fogyasztói termékekre specializálódott, németországi székhelyű Henkel Additív Gyártás Innovációs és Interakciós Központot nyitott az írországi Tallaght-ben.

3dnyomtatas_henkellpw0.jpg

A cég bioalapú nyomtatóanyagokat is fejleszt, azokkal bővíti SLA és DLP megoldásait. Emellett a HP Multi Jet Fusion rendszereinek első globális forgalmazója. Az új létesítmény – Ballyfermot, Dublin és Cork City mellett – már a negyedik Írországban.

A jelenleg laboratóriumokból, ügyfélszolgálati irodákból és tárgyalótermekből álló, 3D nyomtatótechnológiákkal bőségesen felszerelt 700 négyzetméteres központban kutatásfejlesztéssel, például ipari gyártásra szánt fejlett anyagok kidolgozásával, valamint tréningekkel, tesztekkel és bemutatókkal foglalkoznak majd.

3dnyomtatas_henkellpw.jpg

A helyszínválasztás sem véletlen.

„A vezető orvostechnológiai, légjármű és más iparágak klasztere miatt Írország természetes választás; cél, hogy európai regionális csomópont legyen”- mondta Matthew Holloway, a Henkel Technológiai Központ igazgatója.

Írország komoly lehetőséget lát arra, hogy a létesítménnyel a jövőben az eddiginél is pozitívabban ítélik meg a világ tudományos-technológiai életében, új megoldások kidolgozásában játszott szerepét.

A tervek szerint a központot két év alatt 2 ezer négyzetméterrel bővítik, ami újabb négy labort, munkaállomásokat és irodákat jelent.

A brit fémporgyártó LPW Technology légjármű-, autó- és biomedikális ipari alkatrészek nyomtatását gyorsítaná fel. A cél érdekében az angliai Cheshire-ben, Haltonban nyitott 9700 négyzetméteres gyártóközpontot. A kategóriájában (fémporok kikísérletezése és előállítása 3D nyomtatáshoz) a világon első nagyobb létesítmény kb. 20 millió fontba került. A termelést tesztelő rendszerek, printerek és más gépek, valamint az ipar 4-0 folyamataira fejlesztett szoftverek hivatottak fellendíteni.

A gyártóközponthoz kapcsolódik a nemzetközileg is elismert Daresbury Laboratórium. A kutatásfejlesztéssel foglalkozó labor 2016-ban nyílt meg.

Címkék: ipar gépjármű gyártótechnológiák fémnyomtatás fémpor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2114074975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása