HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hadihajót épít a 3D Systems

ferenck 2018.05.14. 08:30

2016 és 2017 fontos eseményei közé tartozott, hogy a szárazföldi és a légi közlekedési eszközök után a hajóiparban, például a rotterdami kikötőben is elkezdték használni a 3D nyomtatást. Voltak előzményei, jachtok és vitorlások, de a szektorban indusztriális szinten az utóbbi két esztendőben jelent meg a technológia.

A U.S. Navy-t, azaz az amerikai haditengerészetet egy ideje szintén érdekli a 3DP. Washingtoni kutatólaboratóriumukban február óta üzemel is egy M2 Cusing gép (Concept Laser) és a printert támogató infrastruktúra.

3dnyomtatas_warship0.jpg

Komoly távlatokat látnak az additív gyártásban.

Az Egyesült Államok legnagyobb hadihajó-építője, a Huntington Ingalls Industries pedig a napokban jelentette be, hogy a 3D Systemsszel közösen dolgoznak ki új csatahajót. A hír hallatán azonnal szárnyalni kezdtek a 3D nyomtatócég részvényei.

3dnyomtatas_warship.jpg

A munka során – amelyet a Huntington Ingalls virginiai Newport News Shipbuilding (NSS) részlege vezényel le – és a jövőben is fémprintelést alkalmaznak majd. A cég (Virginia állam legnagyobb ipari munkáltatója) a haditengerészet repülőgép anyahajóit, tengeralattjáróit tervezi és építi.

„Büszkék vagyunk, hogy régóta együttműködünk a haditengerészettel. Az NSS-szel való közös munkában 3D nyomtatómegoldásainkkal, csapatunk fémnyomtatási szakértelmével igyekszünk újraértelmezni a hadihajó-alkatrészek ellátási láncát, hatékonyabbá és olcsóbbá tenni a gyártást és a hajók üzemeltetését” – magyarázza Kevin McAlea, a 3D Systems egyik alelnöke.

Az NSS a 3D Systems méretes ProX DMP 320 fémprinterével fog dolgozni, öntésekhez tervez ötvözeteket, valamint szelepeket, tartókat és más alkatrészeket, tartalék-alkatrészeket a jövő atom tengeralattjáróihoz.

„Az NSS, a digitális átalakulás élenjárójaként, forradalmasítani akarja a következőgenerációs hadihajók gyártását. A ProX DMP 320 gyártási folyamatunkba történő integrálásával a U.S. Navy hajóépítő üzemében is megjelent az első 3D fémnyomtató. Ezzel a diszruptív technológiával az NSS újra feltalálhatja a hajóépítést” – nyilatkozta Charles Southall, NSS-igazgatóhelyettes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4613915640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása