HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Piaci trendek: nyomtatott orvosi eszközök

ferenck 2016.11.16. 08:30

A Future Market Insights piackutató cég friss tanulmányt tett közzé a 3D nyomtatással készült orvosi eszközök iparáról, piacáról és lehetőségeiről. A tanulmány a jövőbe tekint, a terület 2016 és 2026 között várható fejlődését vizsgálja.

A szerzők technológiahasználat alapján különböztetnek meg hat szegmenst: sztereolitográfia (SLA), szelektív lézeres szinterezés (SLS), digitális fényfeldolgozás (DLP), ráolvasztásos (FDM), polyjet/tintasugaras eljárás, elektronsugaras olvasztás (EBM).

Az orvosi szektorban 2015-ben az SLS generálta a legtöbb bevételt, 2026-ra pedig 230 millió dollárra, évi 15,3 százalékos átlagos éves növekedésre számítanak. A vizsgált időszakban a legjelentősebb mértékű növekedés a polyjet technológiától várható.

medical.jpg

A tanulmány kitér a nyomtatóanyagokra is – műgyantára, műanyagokra és egyes fémekre. A legnagyobb bevételt a műanyagok generálják: évi 17,2 százalékos átlagnövekedés mellett 984,7 millió dollárt (2026-ig).

Az ortopédiai implantátumok a legfontosabb alkalmazások (63 millió dollár, 19,9 százalék évi átlagnövekedés), legnagyobb igény pedig kórházi végfelhasználóknál mutatkozik, megelőzve az ambuláns sebészeti és diagnosztikai központokat.

A 3D bioprintinghez hasonlóan a 2015-ös 105 millió dollár bevétellel az orvosi eszközök piacán is Észak-Amerika a főszereplő. Észak-Amerikában és kisebb mértékben az Ázsia és Csendes óceán térségben, valamint Nyugat- (18,5 %) és Kelet-Európában (15,6 %) is növekedés várható.

medical0.jpg

Cégeket illetően, az iparág óriási maradnak a főszereplők: 3D Systems, Inc., Stratasys Ltd., Arcam AB, FabRx Ltd., EOS GmbH Electro Optical Systems, EnvisionTEC.

Összességében 2016-ra 279,6 millió dollár bevétellel számolnak, 2026-ig pedig 17,5 százalékos évi átlagnövekedést prognosztizálnak.

Címkék: trendek jövő üzlet cégek orvosi nyomtatóanyagok bioprinting nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5411962801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása