HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott motorkerékpár

ferenck 2016.05.23. 11:30

Az Airbus Csoport egyik leányvállalata, az APWorks különleges elektromos motorkerékpárt fejlesztett. A 3D nyomtatással készült Fénylovas mindössze 35 kiló, azaz 30 százalékkal könnyebb a hagyományos e-motorkerékpárok többségénél.

A világ első nyomtatott motorkerékpárja nagyon hamar felgyorsul, 80 km/h sebességgel is megy. A printeléshez az APWorks saját Scalmalloy anyagát, egy közel titánszilárdságú alumíniumötvözetet használták.

motorkerekpar.jpg

Sok más sikeres gyártóhoz hasonlóan, a Fénylovas tervezőit is az anyatermészet ihlette meg. Természetes szerkezeteken és növekedési mintázatokon alapuló algoritmussal dolgozták ki a madárcsontokra emlékeztető ultrakönnyű és egyben szupererős vázat. Maga a váz mindössze 6 kiló, a jármű tömegét főként a kiegészítő alkatrészek teszik ki.

Egyelőre csak 50 darab eladó (annyit nyomtattak), úgyhogy az érdeklődőknek sietni kell a megrendeléssel. Hacsak nem riasztja el őket az elég borsos ár: 50 ezer euró.

Címkék: motorkerékpár alkatrészek aluminium

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr358738954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása