HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D-ben a középkori Ciprus

ferenck 2015.08.27. 08:30

Az Illos3D, a DLP-printerek gyártója összeállt a Középkori Ciprus Történelmi Atlasza projekttel, és részletes, 1:72000 másolatot készítenek a sziget viharos korszakáról, keresztes háborúkról, Oroszlánszívű Richárd pusztításáról, johannita lovagokról stb. Ma már kevesen tudják, hogy az 1 milliós kis sziget milyen fontos szerepet játszott az európai históriában.

ciprus1.jpg

A Történelmi Atlasz a helyi turisztikai információs iroda segítségével a lehető legtöbb forrást gyűjtötte össze, és közben rájöttek, hogy a középkori hangulatot, épületeket és karaktereket legélethűbben modern 3D technológiákkal, köztük 3D nyomtatással tudják visszaadni. Ezért vették fel a kapcsolatot a ciprusi Illos3D-vel.

ciprus2.jpg

Azt a történelmi pillanatot örökítették meg, amikor a Szentföldön hadakozó Oroszlánszívű Richárd angol király elfoglalta a szigetet, többek között a Kolossi kastélyt.

A nyomatokat Limaszolban állították ki.

Címkék: térkép történelemtudomány

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr147671750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása