HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott csőr egy costa ricai madárnak

ferenck 2015.02.16. 08:30

Karácsony előtt súlyosan sebesült madarat vittek az alajuelai (Costa Rica) állatmenhelyre. A tukánnak a fél felsőcsőre hiányzott; később kiderült, hogy randalírozó tizenévesek voltak a tettesek.

„A tukánok, avagy borsevőfélék első pillantásra felismerhetők hatalmas, különös alakú és a kávaéleken fűrészelt csőrükről. Ez a csőr különösen nagy, tövén igen vastag, vége felé jelentékenyen összenyomott, az ormán éles. A legtöbb tukánféle az amerikai szárazföldön, a térítőkörök között él. Uralkodó színük általában a fényes fekete, amit hátukon, torkukon vörös, fehér vagy sárga foltok tarkítanak, farkuk pedig csíkos” – írja az állatról a Wikipédia.

tukan.jpg

Egy tukán esetében a csőr sérülése különösen súlyos. Evésnél, védekezésnél, testhőmérséklet-szabályozásnál egyaránt használja, ráadásul a párkiválasztás is a csőr színe alapján történik. Az otthonát jelentő erdőről Grecia-nak nevezett madáron szerencsére megesett az állatbarátok szíve. Indiegogo kampányt indítottak érte, és két nap összegyűlt a megcélzott 5 ezer dollár (még 24 napig lehet adakozni, jelenleg közel 9500 dollárnál tartanak). A pénzből nyomtatott műcsőrt fog kapni.

A kivitelezésre négy costa ricai cég (Elementos 3d, Ewa!corps, Publicidad Web, Grupo Sommerus) jelentkezett be. Grecia lassan gyógyul, elkezdett enni is, de ennek ellenére, versenyt kell futni az idővel. A szükséges táplálékmennyiséget fél felsőcsőrrel képtelen magába venni, és az is bizonytalan, hogyan fogadja be szervezete a műcsőrt.

Címkék: állatok Indiegogo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr317177679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása