HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás segített a vesekőműtétnél

ferenck 2015.01.15. 08:30

A medicina a 3D nyomtatás egyik legígéretesebb alkalmazási területe, új lehetőséget kínál orvosoknak és asszisztenseiknek, akár műtét közben is úgy használhatják, mint a helyes irányt kijelölő GPS-t. A 2D már ma is olyan képalkotó és egyéb eszközöket biztosít, amelyekről csak álmodtunk egy évtizede, a 3D pedig felgyorsítja, hatékonyabbá és pontosabbá teszi a gyógyászatot.

vese1.jpg

Az egyik brit 3DP vállalat, a 3D Systems partner southamptoni isodo3D menedzsmentjét vezető John Cousins a Bournemouthi Királyi Kórházban tartott marketingprezentációt a technológia oktatási és egészségügyi hasznosulásáról, csontok és szervek nyomtatott utánzatát mutatta be, amikor hirtelen összeesett, és a Southamptoni Kórház sürgősségi osztályára vitték.

vese2.jpg

Szokatlan formájú, hatalmas (3,5 centis) vesekövet kell eltávolítani a szervezetéből, amiről egyébként tudott előtte. Megérkezése után, orvosokkal beszélgetve, közölte, mivel foglalkozik, és volt nála 3D modell a veséjéről, amit  9t óra latt ki is nyomtattak. Kettévágva, jól látszott rajta a vesekő, pontos helye és mérete. A sebészek rábólintottak Cousins javaslatára, és műtét közben használták a printelt modellt. Sok időt nyertek vele, ami azért is fontos, mert ha gyorsabb a műtét, kisebb a fertőzési kockázat.

vese3.jpg

Az operáció rutinműtét volt, segített benne a 3DP, de nélküle is sikerült volna. Bonyolultabb esetekben viszont még hasznosabb, akár életet menthet a technológia.

Címkék: orvosi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr557074691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása