HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Barkácsoljon semmire se jó gépet!

ferenck 2014.12.29. 14:30

A 19. század egyik-másik mechanikus kuriózumára emlékeztető hasznavehetetlen gép ötlete a legendás mesterségesintelligencia-úttörő Marvin Minsky agyából pattant ki 1952-ben. A koncepció sokakat megihletett, rendesen el is játszadoznak vele azóta. A gép lényege, hogy haszontalan műveleteket végez, például kikapcsol, és nincs semmiféle gyakorlati funkciója. Minsky például kitalált egy olyan masinát, ami a gravitációs állandó megváltozásakor csenget. Magyarán soha, legalábbis a belátható jövőben egész biztosan nem fog ilyen hangot kiadni.

Az alapértelmezett hasznavehetetlen gép egyébként egy egyszerű doboz, kapcsolóval a tetején. Ha aktiváljuk a kapcsolót, a fedél egy része megnyílik, kinyúl belőle egy emelőkar, és kikapcsolja a szerkezetet.

useless.jpg

Aaron, az egyik legkreatívabb Thingiverse felhasználó megálmodta és lézervágással meg is valósította a sajátját. A darabról semmire se jó, viszont felettébb mutatós. Arról nem is beszélve, hogy a tervező használati utasítást is mellékelt hozzá, azaz bárki belefoghat, sőt, saját ízlése szerint módosíthat is rajta.

Címkék: lézer Thingiverse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1007017635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása