HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott Európa-térkép

ferenck 2014.10.22. 08:30

Jó hír a kirakós játékok kedvelőinek, hogy 3D már nyomtatóval is próbálkozhatnak. Martin Figeac, francia user például Európa-térképet printel. Még nincs teljesen kész vele, de kezdeményezése sikeresnek tűnik, hiszen a Fabbaloonál a különleges térkép lett a „hét designja."

Minden egyes ország egy kirakós résznek felel meg. Vannak még hiányosságok, például nincs rajta Izland, de összességében jól mutat a térkép.

Figeac azzal magyarázza a színezést, hogy az adott ország formája önmagában pont elég a könnyű azonosításhoz, ezért nem is kell minden darabhoz külön színtextúra. A Fabbaloo szerint Figeac így talált megoldást a nyomtatott lapos puzzle-k egyik korlátjára.

europa.jpg

A kirakós játék azért is szokatlan, mert az Egyesült Királyság és Írország legalább 30 ezer éve nem tartoznak a kontinentális Európához, de a puzzle-ban mégis meg kellett jeleníteni mindkettőt. Talán ezért maradt ki a túl távoli Izland?

A térkép nyomtatása komoly kihívás: az aprólékosan kidolgozott darabokat pontosan kell összerakni, megoldást kell találni a színproblémára – hány szín kell ahhoz, hogy két szomszédos ország ne legyen ugyanabból a színből, például kékből? Állítólag öt.

A modellek ingyen letölthetők a Thingiverse-ről. 

Címkék: térkép Thingiverse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr596814563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása