HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megelevenedik a 18. századi Szent-Pétervár

ferenck 2014.09.09. 08:30

Szent-Pétervár lakosai szerencsések, mert május 14. óta az Admiralitás metróállomás feletti bevásárlóközpont hatodik emeletén különleges élményben részesülnek – megnézhetik városuk 18. századi miniatűr (1:87) mását, pont úgy, ahogy volt egykoron. Az 1500 négyzetméter alapterületű makett 25 ezer karaktere, ezer épülete, 305 méter útja és vizeinek száznál több hajója marással, véséssel, lézervágással és 3D nyomtatással készült.

stpeter1.jpgstpeter2.jpg

A kiállítás – mini-múzeum egy bevásárlóközpontban! – az orosz flotta születése előtt tiszteleg, a több mint egy évig tartó munkálatok mintegy 5 millió dollárba kerültek. Megelevenedik Nagy Péter és Nagy Katalin kora, hölgyekkel, urakkal, élet- és korhű kosztümökkel, kóborló állatokkal, hátsó udvaron száradó mosott ruhával stb. Az alkotók részletesen kidolgoztak mindent.

stpeter4.jpgstpeter5.jpg

A projektet egy helyi üzletember, Alexander Rubin kezdeményezte, művészet- és divattörténészek, építészek, hajóépítők, muzeológusok, designerek és mérnökök vettek részt benne.

Címkék: történelemtudomány

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr576681027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása