HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az első fából nyomtatott hangfal

ferenck 2014.06.10. 11:30

A sikeres Budapest 3D Printing Days-en is megcsodálhattuk a cseh Akemake – elsőként a világon – fa nyomtatószálból készült hangfalát. Nevét a mélytengeri Spirula tintahalszerű lábasfejűről kapta, az alkotókat az állat alakja ihlette meg. A Spirula 4.0 nyomtatását két részben, összesen 18 óra alatt kivitelezték. A részeket összeragasztották, az összeszerelés két óráig tartott.

spirula1.jpg

A Timberfill fa nyomtatószál 100 százalék természetes, biológiailag lebomló anyagból áll. Nyomtatás közben olyan szaga van, mint a fának, és a (darabonként 650 gramm) hangfal tapintásra is olyan, mint a fa. Egy hangfal (munka- és nyomtatási idő nélküli) összköltsége 120 dollár.

spirula2.jpg

A modell – miután fiókot nyitottunk – ingyen letölthető, és ha van 3D nyomtatónk, csak meg kell vásárolnunk a mindenhol beszerezhető alkatrészeket, és máris nekiállhatunk a barkácsolásnak. A használati utasítás itt található.

A hangfal esztétikuma mellett funkcióját is betölti: szép és szépen is szól.

Címkék: zene fa hangszóró

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr186290158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása