HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kövületek 3D adatbázisa

ferenck 2013.08.29. 08:30

A kövületek – ősi tengerek, tavak és folyók alatti, üledékekben feltárt állat- és növénymaradványok – betekintést nyújtanak a földi élet történetébe, felbecsülhetetlen értékű információt szolgáltatnak a fajok fejlődéséről, a kontinensek és az éghajlat változásairól.  

Mivel a mintapéldányokat világszerte többezer helyen tárolják, felettébb nehéz a különféle katalógusokban keresgélni, ráadásul a kövületek háromdimenziós tárgyak, mélységgel és textúrával, azaz online megtekintésük sem könnyű.

kovulet1.jpgkovulet2.jpg

A British Geological Service ezen a helyzeten kíván változtatni új 3D-s adatbázisával, a világ első ilyen jellegű – folyamatosan bővülő – virtuális gyűjteményével. A keresés több szempont alapján történik: csoport, faj, nemzetség, földtani kor, hely, ország stb.

A felhasználó tetszés szerint böngészhet az adatbázisban, rázoomolhat a keresett kövületre, letöltheti interaktív, metaadatokkal felcímkézett (OBJ- és PLY-formátumú) 3D-s modelljét, kinyomtathatja a róla készült nagyfelbontású, sztereó képeket.

kovulet3.jpgkovulet4.jpg

Az adatbázissal párhuzamosan a (mintegy 3 millió kövület mintapéldányt birtokló) British Geological Survey augusztus 22-én háromhetes „Nemzeti Kincsvadászat” versenyt hirdetett: a résztvevőknek kövületek 3D nyomtatását kell kivitelezni.

Címkék: geológia 3D modell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr485482148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása