HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A cári korona másolata

ferenck 2013.08.28. 08:30

Az envisionTEC Perfactory 3D nyomtatótechnológiáját is használva, az orosz Szmolenszki Gyémántok ékszergyártó vállalat elkészítette a cári korona pontos másolatát. 3D CAD és CAM megoldásokat már évek óta használnak, az első nyomtatót, egy Mini Perfactory-t 2010-ben vásárolták meg, a következő évben pedig még egyet beszereztek. A Perfactory-gépek általános vélemény szerint ideálisak ékszeripari alkalmazásokhoz.

cari korona.jpg

A munka két hónapig tartott. Az ékszerészek elmondták, hogy 3D nyomtatás nélkül több mint egy év lett volna, ráadásul az utánzat nem lenne teljesen azonos az eredetivel.

A koronát 250 éve, II. Katalin viselte először, utoljára pedig a tragikus sorsú II. Miklós hordta. Az idén Oroszország több városában kiállított – egyetlen – másolattal egyébként a Romanovok idén 400 éves hatalomra kerülésére is emlékeznek. Az eredetit a Kremlben őrzik.

Címkék: ékszer envisionTEC

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr175480612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása