HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatás agyhullámokkal

ferenck 2013.06.07. 08:30

A terméktervezés és gyártás új módszereivel kísérletező chilei Thinker Thing 3D nyomtatással létrehozta a világ első olyan tárgyát, amelynek modellezéséhez agyhullámokat használtak. A cég Emotiv EPOC agy-számítógép interfésze – egy headset – virtuális evolúciós mutációkon keresztül teszi lehetővé, hogy elég gondolnunk valamire, és a gép ki is nyomtatja.

thinkerthing1.jpg

A headset szenzorokkal méri az agy érzelmekhez és különféle megnyilvánulásokhoz kapcsolható elektromos jelzéseit. A következő lépésben a Thinker Thing fejlesztésű szoftver segítségével egyszerű formák jelennek meg a képernyőn. Mutációik és fejlődésük közben a felhasználó eldöntheti, melyik változással ért egyet, melyikkel nem, melyik felel meg az általa elképzelt tárgynak. A headset továbbítja az információt a rendszernek, a rendszer pedig nyomtatható tervrajzzá alakítja az adatokat – a user gondolatait.

thinkerthing2.jpg

A nyomtatáshoz ABS műanyagot és MakerBot Replicatort használnak.

Címkék: szenzor ABS MakerBot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr635348490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása