HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotholló

ferenck 2013.05.22. 11:30

A Maryland Egyetem két kutatója, Hugh Bruck és Satyandra K. Gupta Robotholló (Robo Raven) nevű gépmadara repül, fel- és alászáll a légben, szárnyai egymástól függetlenül csapkodnak, mozgásuk és a gépmadár árnyképe pedig annyira élethű, hogy egy sólyom is megtámadta repülés közben. Bármely óhajtott mozgásra programozható; a szárnyak tevékenységét két motor szinkronizálja.

hollo.jpg

Komoly problémát okozott, hogy az aktuátoroknak nagyobb elemre és egy fedélzeti mikro-irányítórendszerre volt szüksége, amelyekkel viszont túlzottan megnőtt és repülésre alkalmatlanná vált a gépholló súlya. „Fogyókúrára” kellett fogni – a fejlesztők ekkor döntöttek a 3D nyomtatás és a lézervágás mellett. Az eredmény: az eredetinél sokkal könnyebb, a kívánalmaknak minden vonatkozásban megfelelő polimer-részeket készítettek.

Ezt követően programozott mozgásprofillal érték el a repülés közbeni szükséges egyensúlyt, végül pedig az egész rendszert optimalizálták.

Címkék: robot alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr465311719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása