HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott dekorációs elemeket kínál az IKEA

ferenck 2022.02.22. 08:00

A leginkább megfizethető bútorairól és designtermékeiről ismert IKEA jó ideje „flörtöl” a 3D nyomtatással. Eddig viszont inkább csak prototípusokról és kísérleti projektekről szólt a románc.

Olaf Szukalowicz vezetésével a nagyvállalat nemrég mutatta be FLAMTRAD nevű, első kívánság szerinti (on-demand), nyomtatott dekorációs elemeit, amelyek egyelőre csak Németországban szerezhetők be, az IKEA Germany honlapján keresztül.

3dnyomtatas_ikea_1.jpg

Az SLS (szelektív lézeres szinterezés) technológiával készült dekorációs, de egyben praktikus termékekhez a DyeMansion megoldást használtak.

A Deko Accessories lineup részét képező kollekcióhoz, a FLAMTRAD brand „égisze alatt”, több nyomtatott darab tartozik: két különböző rácshálós fejszoborról, valamint kézszobrokról van szó. Mindkettő feketében és fehérben is beszerezhető.

3dnyomtatas_ikea0_2.jpg

Mindegyik terméket úgy jellemzik, hogy a 3DP technológia új szintet lépett velük, és garantáltan tetszetősek a szemnek. Egyébként már önmagukban is tetszetős darabok, de a széria más darabjaival kombinálva szintén mutatósak.

Fontos még, hogy az árak önmagukban is elég kompetitívek ahhoz, hogy a dekoratív darabok az on-demand 3DP új szintjét képviseljék a piacon – kezdőáruk 29,99 euró, de a legdrágább is csak 49,99.

Az IKEA más 3DP projektben szintén érintett, „csináld magad” (DIY) kiegészítőket készítenek azért, hogy meglévő termékek speciális szükségletekben szenvedők számára is hozzáférhetők legyenek. A ThisAbles projektet az IKEA Izrael indította azzal a céllal, hogy a vállalat ikonikus otthoni bútorait mozgássérültek is tudják használni. A terméksorozatokban fogantyúk, kapcsolók, üveg lökhárítók, cipzárak, függönykiegészítők tartoznak. Mindegyik letölthető és vagy otthon, vagy egy szolgáltatáson keresztül könnysen kinyomtatható fájl.

A cég 3DP múltjához tartozik még, hogy korábban az IKEA közvetítésével a UNIQ és a svéd Area Akadémia játékközösségeknek is nyomtattak ergonomikus termékeket.

Címkék: Ikea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4416801978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása