HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatást használ az USA egyik legjobb gyermekkórháza

ferenck 2021.10.05. 08:00

A modern orvostudomány ezer és egy szállal kötődik a modern technológiákhoz. A mesterséges intelligenciától, a virtuális valóságon keresztül a 3D nyomtatásig, az egészségügy az összes high-tech egyik legfontosabb alkalmazási terepe.

Csak az elmúlt hónapokban, a 3D nyomtatás különféle orvosi területeken segített életek megmentésében. Fiatalokéban is, így semmi meglepő nincs abban, hogy a gyermekgyógyászatban is használják.

3dnyomtatas_seattlekorhaz.jpg

Egyik legillusztrisabb példája az Egyesült Államok legelismertebb egészségügyi intézményei közé tartozó, évszázados múlttal rendelkező Seattle-i Gyermekkórház, ahol a Stratasys Digital Anatomy 3D printerével terveznek, készítenek elő bonyolult sebészeti beavatkozásokat. A digitális előkészítés kulcsfontosságú, mert utána az orvos sokkal gyorsabban el tudja végezni a műtétet.

A printerrel minden egyes páciensről és betegségéről pontos modellt hoznak létre. A beteg valóban látja a diagnózis eredményét, az orvos pedig plasztikusan szemlélteti a sebészeti teendőket és a felépülési tervet.

A Stratasys gépével tényleges szöveteket, tevékenységüket, állapotukat pontosan utánzó anatómiai modellek készíthetők. Az orvosok tényleg betegspecifikus modelleket dolgozhatnak ki. Minél többet használják a technológiát, annál biztatóbbak az eredmények.

Többen elmondták, hogy 3DP-vel egyszerűbb egy műtét, és a kockázat is kevesebb, mintha csak hagyományos technikákkal dolgoznának.

A printer mellett a Stratasys speciális anyagai (Szövet Mátrix, Gél Mátrix, Csont Mátrix) szintén komoly segítséget jelentenek, például kardiológiai, érrendszeri és ortopédiai alkalmazásokban használják őket, de a géppel gyerekek teljes légútjáról és biomechanikus tulajdonságairól is nyomtatható pontos másolat. Egy ilyen légút-másolattal életek menthetők meg, olyan műtéteket alapozhatnak rájuk, amelyekben a lehető legapróbb hiba is tragikus következményekkel járhat.

Címkék: orvosi sebészet Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2716657036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása