HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Művégtagok a kerti sufniból

ferenck 2017.01.03. 08:30

Stephen Davies walesi tervezőmérnök bal kéz nélkül született. Pár éve felkereste Drew Murray-t, az e-NABLE akkori egyetlen önkéntesét az Egyesült Királyságban. Drew műkezet készített neki, és Stephen eldöntötte, hogy ő is önkéntes lesz, majd 2015. augusztus 12-én megalapították a Team Unlimbited-et.

A cég „hivatala” egy kerti sufni Swansea-ben, ott készítenek gyerekeknek kezeket és karokat. Semmit nem kérnek értük. A gyerekek elképzelésük szerinti színekkel és mintákkal egészítik ki a nyílt forrású tervrajz-fájlokat. A nyílt forrás miatt bárki kinyomtathatja, aki rendelkezik 3D printerrel.

unlimbited.jpg

Egy-egy kéz anyagköltsége 30 dollár, elkészítése kb. 12 órát vesz igénybe. A számtalan megrendelés pluszmotivációt ad nekik. Mivel teljes munkaidőben dolgoznak, lényegében csak esténként és hétvégéken marad idejük rá.

Első megrendelőjük a kilencéves Isabella szülei voltak. A Facebookon olvastak róluk, a kislány rózsaszín-bíbor színű motívumot választott ki. A karról készült videó virálissá vált, több mint 2 millióan nézték meg a YouTube-on, Isabella a 2016-os Paralimpia Játékok reklámkampányában is szerepelt.

unlimbited0.jpg

A Team Unlimbited nyomtatott végtagjai nem annyira masszívak, mint a hagyományosak, viszont a gyerekek hamar kinövik őket, új kell nekik, azaz nincs is szükség arra, hogy örökké tartsanak.

Isabella is új változatnál tart már.

Címkék: művégtag eNABLE

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6512091909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása