HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csapolt sör KLM-járatokon

ferenck 2016.09.12. 08:30

A KLM és a Heineken kitalálta, hogyan szolgáljanak fel frissen csapolt sört a légitársaság járatain. Egyelőre nem minden járaton, és nem is minden osztályon, hanem csak egyes járatok business class utasai csillapíthatják szomjukat csapolt Heinekennel.

A szolgáltatás premierjére az augusztus 31. Amszterdam-Curacao járaton került sor. Többezer méter magasban biztonságosan működő csapos-kocsit kellett kitalálni hozzá.

heineken.jpg

A csapos-rendszerek hagyományosan szén-dioxiddal generált nyomással érik el, hogy folyjon a sör, széndioxid-patronok viszont biztonsági okokból nincsenek engedélyezve repülőgépeken. Hosszas kutatást követően végül alternatív módszert találtak ki, mégpedig a széndioxid helyett légnyomással működő BrewLock nevű guruló sörcsapot. A speciálisan tervezett részek kivitelezéséhez 3D nyomtatást is használtak.

„Mindig jellegzetes holland termékeket szeretnénk, amelyekkel meg lehet minket különböztetni más légitársaságoktól” – nyilatkozta Miriam Kartman, a KLM egyik vezetője.

A sör állítólag ugyanolyan jó minőségű, mintha valamelyik amszterdami kocsmában innánk. Ráadásul ugyanolyan hideg is. Ezt a csap közvetlen felszállás előtti hűtésével érik el. Elterjedésére azonban várni kell – a rendszer nyomtatása bonyolult és költséges, úgyhogy egy ideig változatlanul csak egyes járatok business class utasai iszogathatnak repülőn friss csapolt sör.

Címkék: sör KLM repüőgép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3211695057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása