HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az alumínium a Shapeways legújabb nyomtatóanyaga

ferenck 2016.01.07. 08:30

A szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) készült nyomatok a legerősebbek és a legjobban kidolgozottak közé tartoznak.

A Shapeways erre a tényre alapozva egyszerű megoldást dolgozott ki, hogy a tervezők munkái még profibbnak tűnjenek a felhasználók szemében. Ezzel párhuzamosan nyomtatóanyagaik száma is bővül: tegnap jelentették be, hogy ezentúl alumíniummal is dolgoznak. A tavaly, pilot programban tesztelt alumínium az 54. anyaguk. A közösség tagjaival tökéletesítették a benne rejlő, kiaknázatlan printelési lehetőségeket, és az anyag most már az összes tervező rendelkezésére áll.

alum.jpg

De miért annyira speciális?

Például azért, mert erősebb, mint az általuk használt többi matéria. Ellenáll a korróziónak, jól vezeti a hőt, és a nyomat részeinek egymásba kapcsolódását is segíti.

A Shapeways más anyagokat szintén bevezetett az elmúlt években, de 3D szelektív lézeres olvasztással (SLM) történőalumíniumnyomtatásuk egészen egyedi.

alum0.jpg

Az alumínium ismert tulajdonságai miatt a légjármű- és az autóiparban széles körben használt. A Shapeways nyomtatott alumíniuma különféle gadgetekhez, például játékokhoz és fogaskerekekhez, drónrészekhez, dugóhúzókhoz, multifunkcionális eszközökhöz, kameraállványhoz stb. egyaránt ideális.

Címkék: aluminium Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr708246954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása