HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott kerekesszéket kap Lilly, a kecske

ferenck 2015.11.27. 08:30

Kacsákon, kutyákon és más állatokon is segített már a 3D nyomtatás, kecskén viszont eddig nem. A kétéves virginiai Lilly az első; ő printelt kerekesszéket kap.

Születési rendellenességgel, két jobb lába nélkül jött világra, így mozogni is alig tudott. Az Angels of Assisi karitatív szervezet próbált segíteni rajta. A Facebookon felvették a kapcsolatot a William Byrd középiskola egyik tanárával, Caitlin Hartman-nel, aki megtudta, hogy a szervezetnél kerekesszék-megoldásban gondolkoznak.

lilly.jpg

Az iskola tudományos laborja szerencsére jól felszerelt, és a diákok eldöntötték: speciális kerekesszéket barkácsolnak Lillynek. Egyre sürgősebb lett, mert a kecske izomzata napról napra gyengült. A székkel tud majd mozogni, minden egyes mozgás olyan, mint egy fizikai terápia.

lilly0.jpg

3D szkennelés alapján készült az állatra méretezett életnagyságú CAD-modell. A diákok örülnek, hogy 3D nyomtatót használhatnak hozzá, és Lilly végre elkezdheti a normális életet.

lilly1.jpg

Az ő története is bizonyítja, mennyire helye van, lenne a 3D nyomtatóknak az osztálytermekben.

Címkék: oktatás állatok orvosi

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr458117014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trurl Mernok 2015.11.28. 15:57:02

Hihetelen hogy elhulyult az emberiseg: ahelyett, hogy megettek volna, nekiallnak rokkantrobogot nyomtatni egy ketlabu kecskenek(!)
süti beállítások módosítása