HTML

Legyél Te is Szakértő!

Ingyenes 3D technológiai előadások 2018. október 17-én, szerdán, az Automotive Hungary kiállításon!

Vegyen részt a FreeDee Kft. és az amerikai Formlabs előadásain a 3D tech ipar újdonságairól, és autóipari szerepéről!

Részletek és regisztráció ezen a linken >>

moveo-robot10-sarga-flip.png

Minden hírlevél feliratkozónknak 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 4 óra bérnyomtatást adunk ajándékba!

 

 

CraftBot 3D nyomtatók

craftbot-3d-nyomtato-akcio-05.jpg

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

Partnereink

FRE3DEE a Facebookon

Az első nyomtatott alkatrész egy amerikai hadihajón

ferenck 2018.10.15. 08:30

Az Egyesült Államok haditengerészete, egész pontosan a tengeri rendszerek parancsnoksága (NAVSEA) jóváhagyta és engedélyezi az első 3D nyomtatott alkatrész, egy leeresztő szűrönyílás (DSO) szerelvény prototípusának felszerelését az USS Harry S. Truman (CVN 75) hadihajón.

A nyomat komoly előrelépés, bővülnek a haditengerészet lehetőségei, egyre több rész készülhet viszonylag olcsón, ugyanakkor speciális óhajok, kívánság szerint (on demand), és nem utolsósorban időben befejezik a munkákat.

3dnyomtatas_shipboard.jpg

A NAVSEA a legnagyobb az USA hadihajókat és tengeralattjárókat irányító, építő, vásárló és karbantartó öt rendszere közül. Új technológiák, köztük az additív gyártás integrálásával igyekeznek minél korszerűbb megoldásokat találni.

A parancsnokság többek között szerkezeteket stabilizáló kereteket és vázakat megerősítő összekötő csavaros eszközt, az F-35-ös lopakodó leszállásnál használt ajtajának alkatrészeit, a haditengerészet légierejének személyzete által viselt oxigénmaszkok szelepeit nyomtatták.

3dnyomtatas_shipboard0.jpg

A haditengerészet beszállítója, a műanyagok feldolgozásában, printelésében komoly tapasztalattal rendelkező Huntington Ingalls Industries – Newport News Shipbuilding (HII-NNS) javasolta a fém DSO szerelvény prototípusának telepítését, tesztelését és kiértékelését.

„A CVN 75-tel hamarabb meglesznek a teszteredmények, és ha sikeresek, látni fogjuk, hogy a flotta mely területein van még szükség az additív gyártásra” – magyarázza Lorin Selby ellentengernagy, a NAVSEA főmérnöke.

A DSO szerelvény repülőgép-anyahajón biztosítja a víz gőzvezetékekből való elvezetését. A nyomtatott fémprototípus átment a környezeti és működési teszten – kiértékelték az anyagot, hegesztést, ütközést, rezgéseket, hidrostatikát, gőzalapú eszközök működését.

Azaz a NAVSEA jóváhagyta.

A megkövetelt és a hitelesítéshez szükséges kritériumokat hagyományos mechanikai teszttel vizsgálták. A végső elvárásokat a teszteredmények után fogalmazták meg, miközben gyakori additív gyártófolyamatokra is próbálnak specifikációkat és szabványokat kidolgozni.

Címkék: környezetvédelem hajó fémnyomtatás katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

Formlabs és 3D Akadémia előadások az Automotive Hungary-n

FreeDee 2018.10.12. 15:54

A FreeDee 3D Akadémia minden évben igyekszik izgalmas témákat hozni a 3D technológiák területéről az Automotive Hungary kiállítás konferenciaprogramjába. Idén az érdekes témák mellett egy érdekes startup, a rohamosan növekvő, amerikai Formlabs vállalat is csatlakozik a kiállítás első napjára időzített additív gyártástechnológiai előadásokhoz. A szerda (október 17.) délutáni prezentációkon a részvétel díjmentes, de a helyek korlátozottsága miatt regisztrációhoz kötött.

automotive-eloadas-banner.jpg

Idén nyáron jelent meg a hír, hogy a New Enterprise Associates 15 millió dolláros befektetésével a 3D nyomtatófejlesztő startup elérte az 1 milliárd dollár értéket, azaz elképesztő növekedést felmutatva, unikornissá vált.  Miközben a Formlabs életében 2018 egymást követően az ötödik közel 100 százalékos növekedést produkáló esztendő, a magyar vonatkozásokkal is bíró vállalkozás a sztereolitográfia (SLA) alapú 3D nyomtatók világviszonylatban is elsőszámú értékesítőjévé vált. Az Automotive Hungary során így első kézből mesélnek a 3D technológiák fejlődési irányairól, vállalati céljaikról, és a 3D nyomtatás segítségével létrejövő, új üzleti modellekről.

engineering_ecosystem_web2.jpg

A FreeDee Kft. 2012. óta foglalkozik a hazai KKV-k számára is elérhető árú, professzionális 3D technológiai megoldásokkal. Ez a szemlélet kötötte őket össze a Formlabs-zal is, amely világhírű, asztali SLA gépét, a Form 2 nagyfelbontású 3D nyomtatót 2016. óta használják napi szinten és értékesítik is.  Oktatási stúdiójukat, a FreeDee 3D Akadémiát 2015-ben nyitották, és azóta szerveznek nyílt oktatásokat, vállalati tréningeket és konferenciákat. A Formlabs idén először csatlakozik a már hagyományossá váló 3D Akadémia előadásokhoz az Automotive Hungary-n.

car_compressor_space_spider.jpg

A FreeDee Kft. által szervezett 3D technológiai előadások látogatói elsősorban a magyar vállalat megvalósult, sikeres projektjein és hazai esettanulmányain keresztül ismerhetik meg a professzionális asztali 3D nyomtatók képességeit. A Formlabs előadása ehhez kapcsolódóan ad betekintést a világpiaci trendekbe, a Formlabs terveibe és a 3DP fejlődési irányaiba. Az optikai 3D szkennerek képességeire kíváncsi szakemberek számára külön előadással készül a csapat, mivel ezen a területen is jelentős a fejlődés és egyre intenzívebb a piaci érdeklődés is a megfizethető, mégis nagyfelbontású digitalizáló eszközök képességei iránt. A kézi, illetve telepített strukturált- és fehérfény szkennereket a 3D-s termékmegjelenítéstől kezdve a visszamodellezésen át ma már metrológiai és minőségellenőrzési feladatokra is használják.

Amennyiben érdeklődik a 3D technológiák iránt, érdemes lefoglalni egy helyet az előadássorozat weboldalán, és már  október 17-én, szerdán kilátogatni a régió legjelentősebb járműipari szakkiállítására!

Szólj hozzá!

Olcsó fémprinter, különleges építőrobot, nyomtatott fish and chips - a napokban történt

ferenck 2018.10.12. 08:30

A lengyel 3DGence nyomtatógyártó bemutatta legújabb modelljét, a két extrúderes, professzionális DOUBLE P255-öt. A géppel alaposan kidolgozott geometriájú, nagyon jó minőségű nyomatok készíthetők.

3dnyomtatas_news_bigrep.jpg

A BigRep és a Bosch Rexroth bejelentette, hogy közös fejlesztésbe fogtak. A BigRep 3D printereit először szerelik fel csúcsminőségű CNC kontroll- és vezérlőrendszerrel. A két cég szerint munkájukkal az additív gyártás még fontosabb szerephez jut az ipar 4.0-ban. A nyomtatók így teljesen kompatibilisek a „dolgok internetével” (IoT).

A fémnyomtatás a folyamatos áresés ellenére még mindig drága, így korlátozott a kkv-k hozzáférése a technológiához és alkalmazásaihoz. Egy nemzetközi kutatócsoport kidolgozta, hogyan gyártható olcsó fémprinter. A nyílt forrású mikrokontrollerrel rendelkező gép különleges hegesztőtechnikával nyomtatna alkatrészeket.

3dnyomtatas_news_boeing.jpg

A Boeing és az indianai Thermwood Corporation gyártóspecialista a repülőgép-gyártó 777X programja keretében egyetlen darabban nyomtatott ki egy nagyméretű (közel 4 méteres) eszközt. A projekttel azt szemléltették, hogy a légjármű-ipar számára additív gyártással is előállíthatók kiváló minőségű eszközök, alkatrészek.

3dnyomtatas_news_zurich.jpg

Az ETH Zürich építőipari robotja 11 méter magas ideiglenes pavilont nyomtatott egy winterthuri múzeum „Helló, robot – Ember-gép közös tervezés” kiállításához. A printeléshez elvileg használhatatlan köveket és láncokat használt.

3dnyomtatas_news_assistive.jpg

A Washington Egyetem kutatói a felhasználó velük folytatott interakcióit követő és tároló, neki segítő, elemek és beágyazott elektronika nélküli technológiát fejlesztettek. A műanyag tárgyak külső antennáikkal kétirányú mozgásokat, például gyógyszeres üvegcsék kinyitását és becsukását monitorozzák.

A tampai Dél-Floridai Egyetemen tapintásalapú egyedi térképet nyomtattak vakok és gyengénlátók számára; az egyetem érintett hallgatói hamarosan használhatják.

A tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai (STEM) stúdiumokat, köztük a 3D nyomtatást is népszerűsítő éves Big Bang Vásáron brit tudósok ételeket, például mértani formájú fish and chipset, hatszög-alakú babokat printeltek.

A Kínai Légi Ipari Szövetség Avicrobot leányvállalata rugalmas anyagokból betegeket újra járni tanító rehabilitációs robotot nyomtatott.

3dnyomtatas_news_szokokut.jpg

Az európai AMT-SPECVIA építőipari 3D nyomtatógyártó segédkezett az oroszországi Palekh város történelmi szökőkútjának felújításában.  A 26 méter átmérőjű és 2,2 méter mély szökőkút az ország első printelt emlékműve, egyben a világ első betonból nyomtatott nagyméretű szökőkútja is.

Címkék: oktatás robot egészségügy műanyag ipar építőipar nyomtatók épületnyomtatás Kína CNC Boeing fémnyomtatás ételnyomtatás vakok és gyengén látók dolgok internete

Szólj hozzá!

Arkema: új online platform nyomtatóanyagokhoz

ferenck 2018.10.11. 08:30

A francia vegyi és anyagfejlesztő Arkema kiváló – ipari – minőségű nyomtatóanyagok adásvételét megkönnyítő, felgyorsító online platformot indított. A 3D Printing Solutions by Arkema egyéni felhasználókat, partnereket és eszközgyártókat lát el velük, köztük a saját N3xtDimension műgyanta legújabb változatával.

A több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező cég különféle 3DP folyamatokhoz fejleszt innovatív anyagokat.

3dnyomtatas_arkema0.jpg

A bevonó/burkoló alkalmazásokra szánt Rilsan biológiailag biztonságos és nagyon „szívós” termoplasztikus por. Remekül ellenáll a kopásnak, mindenféle súrlódásnak, vegyi hatásnak, rozsdásodásnak, időjárásnak.

A PEKK polimerek közé tartozó Kepstan többféle eljárással dolgozható meg. Szénszálakkal megerősítve ugyanolyan szilárd, viszont jóval könnyebb, mint egyes fémek. Olvadási pontja, 300-360 Celsius-fok felett könnyen formálható, kiválóan bírja az extrém környezeteket, így különösen a légjármű-iparnak és kőolaj-feltárásra ajánlják.

3dnyomtatas_arkema.jpg

A vállalat „zászlóshajója” a gondosan tervezett N3XTDimension UV-t használó printelésre ajánlott, a technikai szolgáltatásokat is nyújtó platformon az övé a „főszerep.” A technikai szolgáltatásokkal minden fogyasztó számára igyekeznek megtalálni az optimális anyagot.

A platformtól azt várják, hogy a partnerek segítségével hozzájárul a 3D nyomtatás ipari gyártótechnológiává fejlődéséhez.

Az Arkema idén kifejezetten UV-vel használt műgyanták előállítására Extonban (Pennsylvania) alapított kiválósági központot. A cég King of Prussia-i (Pennsylvania) kutatóműhelyében szálhúzásos technológiákkal, a franciaországi serquigny-iben por-szinterezéssel foglalkoznak. A kiválósági központ bejelentését megelőzően pedig közölték, hogy a Francia Pireneusokban lévő üzemükben – 20 millió eurós befektetésnek köszönhetően – 50 százalékkal növelni fogják speciális poliamidjuk (PLA) gyártását.

„A mai iparban rugalmasságra, tervezési szabadságra és a termékek személyre szabására van szükség. Az új platformmal könnyebbé tesszük a nyílt kommunikációt és az innovációt” – nyilatkozta Thierry Le Hénaff vezérigazgató.

Címkék: ipar innovátorok nyomtatóanyagok PLA

Szólj hozzá!

Új anyag a jövő autóihoz

ferenck 2018.10.10. 08:30

Az angol Surrey, a baltimore-i Johns Hopkins és a Kaliforniai Egyetem kutatói nagyon merev és egyben jól nedvesedő nyomtatott anyagot fejlesztenek. Kettősség jellemzi, egyrészt olyan merev, mint a fémek, másrészt elég rugalmas ahhoz, hogy bírja az erős rezgéseket. Ez a kettőség indokolja, hogy hamarosan drasztikus mértékben átalakíthatja az autógyártást.

A kutatók egymásba font szabadon lebegő és a terhelést jól bíró rácshálókból álló anyaggal kísérleteztek, és sikerült kivitelezniük a szinte lehetetlent: 3D fonótechnikával textilkompozit-lapokat és kötőanyag nélküli válogatott rostokat kombináltak össze. Ezzel a kombinációval lehetséges lehetővé a rezgések mozgatása és elnyelése az anyag belsejében, miközben maga a matéria szilárd marad.

3dnyomtatas_anyag.jpg

Háromdimenziós fonott rácshálókat két részben gyártanak. Először a fémhuzalokból álló szövetet készítik el, majd kemény 3D keretbe rendezik az összeforrasztott drótokat. A munkafolyamatot a fenti ábra szemlélteti.

Sokáig lehetetlennek tartották a merevség és a benedvesedés ellentétét megoldó kompozitanyag fejlesztését. A projekt pont ezért egyedi és úttörő.

3dnyomtatas_anyag0.jpg

„Mégis sikerült. Munkánk nagyon komoly hatással lehet a gép-, a vasút- és a légijármű-iparra, megváltoztathatja a gyártást. Az anyaggal az autók minden eddiginél kényelmesebbek lehetnek” – nyilatkozta a Surrey Egyetem anyagokkal és szerkezeteikkel foglalkozó kutatója, Stefan Szzyniszewski.

Az eredmény a nedvesedési együttható tekintetében a polimerekhez hasonló, viszont lyukacsos, üreges, és a meleget jobban bíró anyagról van szó. A metaanyagok új osztálya, azaz a kutatók által kikísérletezett matéria a rezgések magas frekvenciatartományban való csökkentését megkövetelő súly-érzékeny alkalmazások széles skáláján lehet különlegesen hasznos.

Az anyag másik nagy előnye, hogy remekül méretezhető, lehetővé téve többanyagos (multi-material) rácshálók kidolgozását, szelektív kötésformák stb. alkalmazását.

A kutatók bizakodnak, hogy anyaguk vonatok, autók és repülők új hullámát indítja el. Az utasok vagy nagyon kevés, vagy semmilyen rezgést nem fognak érzékelni bennük.

Címkék: jövő ipar anyagtudomány

Szólj hozzá!

Bogarak inspirálták a nyomtatott cement fejlesztőit

ferenck 2018.10.09. 08:30

A Purdue Egyetem kutatói a beton és a habarcs egyik alkotóelemét, cementpasztát nyomtattak. A változatos infrastrukturális elemekben felhasznált cementpaszta nyomás alatt tartósabbá teszi az épületeket. A technikával természeti katasztrófákkal, például földrengéssel vagy tűzvésszel szemben ellenállóbb szerkezetek építhetők.

„Mivel a természetnek a túlélésért kezelnie kell a gyengeséget, cementalapú anyagainkba bedolgozzuk ezt a gyengeséget, és így tesszük szilárdabbá őket” – magyarázza Jan Olek, az egyik kutató.

Munkájuk a károkat jobban tűrő és töréseket, repedéseket megakadályozó vagy hatásaikat enyhítő szerkezeti elemeket, például gerendákat és oszlopokat eredményezhet.

3dnyomtatas_purdue.jpg

Meglepő módon a természet, a rovarok jelentették az inspirációt a kár anyagon belüli, nyomatok rétegei közötti szétterjedésének kontrollálásához. A bogarak kemény páncélja – exoskeletonja – tökéletes példa a nehezen törő elemekre, ellenálló mechanizmusokra, és a nyomtatott cementpasztával valami hasonlót igyekeztek megvalósítani.

Nyomtatott cementalapú anyagokkal (cementpasztával, betonnal, habarccsal) mérnökök szabadabban tervezhetnek, jobban átlátják a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Méretezhetőségüket, nagyobb méretek kidolgozását viszont technikai okok hátráltatták eddig.

„3D nyomtatással nem kell többé minden tervhez öntőformát készíteni, így a cementalapú anyagok korábban elképzelhetetlennek tűnt tulajdonságokkal is rendelkezhetnek” – jelentette ki az a méretezhetőségre utalva az anyagfejlesztéssel foglalkozó Jeffrey Youngblood professzor.

A kutatók mikro CT szkenneléssel igyekeznek jobban megérteni a megkeményedett, nyomtatott cementalapú anyagok „viselkedését”, kihasználni például töréshez vezető gyengeségeiket.

Más előállítási módokat is ki akarnak dolgozni hozzájuk, hogy az épületelemek még szilárdabbak legyenek. Jelenleg ezeket a lehetőségeket tanulmányozzák.

Címkék: építőipar cement anyagtudomány épületnyomtatás

Szólj hozzá!

Mesterségesintelligencia-alapú 3D nyomtatás a jövő gyáraiban

ferenck 2018.10.08. 08:30

Az árulkodó nevű londoni Ai Build startup egyedi igényeket kielégítő, kellően nagyméretre alakítható 3D nyomtatóplatformon dolgozik. A munkában természetesen robotokat és gépitanulás-szoftvereket is használnak.

A 3D nyomtatást és mesterségesintelligencia-megoldásokat a jövő gyárainak szerves részeként elképzelő cég fejlesztéseiből a 2018-as Digitális Design Hétvégén tartott bemutatót.

3dnyomtatas_aibuild0.jpg

Innovatív partnerekkel kívánnak együttműködni; magasszintű 3DP kínálatukat havi vagy éves előfizetés keretében korlátlan hozzáféréssel használhatják, saját létesítményeikben gyárthatnak velük termékeket.

A cég szerint MI-vel és robotikával megoldódik a 3D nyomtatás jelenlegi legfőbb problémája, a túl lassú gyártás. Szerintük a kereskedelmi forgalomban beszerezhető gépek kis mérete és sebességük miatt terjedelmes szerkezetek printelése a mai technológiákkal nagyon költséges vagy szinte lehetetlen.

A bemutatón a látogatók megtekinthették a jelenen túlmutató és a jövő nagyléptékű, autonóm gyártását biztosító szoftvert, hardvert és infrastruktúrát.

3dnyomtatas_aibuild.jpg

Az Ai Build technológiája három komponensből áll.

A felhőalapú AiSync alkalmazással a felhasználó bárhonnan szimulálhatja, irányíthatja és folyamatosan figyelheti 3D nyomtatóit, rendszereit.

Az ipari robotkarra szerelhető, termoplasztikus „intelligens” AiMaker extrúder garantálja a legmagasabb gyártási minőséget és gyorsaságot.

A maximális precizitást és ismételhetőséget biztosító pehelykönnyű AiCell teljesen kontrollált környezetben „tartja” a robotizált ipari printereket.

„Hosszú távú céljaink közé tartozik az építőipar átalakítása, mesterséges intelligenciákat vinnénk az építési helyszínekre” – nyilatkozta a cég vezetősége.

Két éve (a többek között a Sydney Operaházat és a párizsi Georges Pompidou Központot jegyző) Arup Engineers-szel az amszterdami GPU Technológiai Konferencián bemutatott, nyomtatórobottal és gépitanulás-algoritmusokkal létrehozott Daedalus Pavilonon dolgoztak együtt. A 48 darabból álló szerkezetet 3 hét alatt készítették el, a printelést a célra speciálisan kalibrált KUKA ipari robot végezte.

A világ egyik legnagyobb iparirobot-gyártója, a KUKA Robotics a startup partnerei közé tartozik azóta. Az Ai Build szerint technológiáikat az építőiparon kívül a bútor-, a gépjármű- és a légijármű-iparban is hasznosíthatják.

Címkék: jövő szoftver robot mesterséges intelligencia ipar építőipar

Szólj hozzá!

Nyomtatott medúzarobotok figyelik a korallokat

ferenck 2018.10.05. 08:30

A Florida Atlantic Egyetem ás az amerikai haditengerészet kutatási irodája veszélyeztetett korallzátonyokat figyelő medúzarobotokat printelt. A holdmedúzáról mintázott botok (jellybot) testüknél keskenyebb területeken is úgy tudnak úszni, hogy semmivel nem útköznek össze, és nem is veszélyeztetnek semmit.

A tengeri világ kutatóinak mindig komoly kihívást jelentett törékeny környezetek, például korallzátonyok tanulmányozása. A pár év alatt népszerűvé és fontos trenddé vált a halakról és más tengeri állatokról mintázott puha robotika (soft robotics) sokat segíthet nekik.

3dnyomtatas_jellyfish.jpg

A medúzák különösen, mert remekül úsznak.

Előremozgásuk hatékonysága testük alakjuknak tudható be. Mozgásuk örvény-, evező-, lökhajtásszerű, szívó-/tapadókorongféle helyváltoztatás kombinációjából áll.

A szilikonból készült nyolc hidraulikus karral felszerelt robotot két centrifugaszivattyú irányítja. Ezek az eszközök centrifugális erővel gyorsítják fel a folyadék kifelé áramlását.

3dnyomtatas_jellyfish0.jpg

A robot körüli vizet a szilikongumi felfújására használják, amellyel a karokból úszócsapászerű mozgást váltanak ki. A szivattyúkat deaktiválják ilyenkor, és a karok természetes rugalmassága biztosítja a víz kiáramlását. A többi testrész enyhén felemelkedik, és létrejön a későbbi úszómozgás.

A különféle meghajtó-mechanizmusokat használó más konfigurációkkal ellentétben, az egyetemét úgy tervezték, hogy ne legyen szükség szelepekre, nagyobb térre, egyszerűbb legyen a kontroll, csökkenjenek a kiadások.

A kutatók öt medúzarobotot printeltek, aktuátoraikhoz szilikongumit használtak. Az aktuátorok nem egységesen kemények, paramétereik azért térnek el, hogy a meghajtás hatékonyságát teszteljék velük. Letesztelték azt is, hogy a gépek mennyire tudják összehúzni magukat keskeny résekben. Kiderült: átmérőjüknél szűkebb terekben is elboldogulnak.

Hamarosan környezeti szenzorokat integrálnak beléjük. Irányítóalgoritmusuk hang- és navigációs érzékelőket kap, amelyekkel még jobban tud majd úszni, észreveszi a lyukakat, és eldönti, képes-e áthaladni rajtuk.

Címkék: robot környezetvédelem

Szólj hozzá!

A Lockhead Martin és a U.S. Navy felgyorsítaná a 3DP automatizálását

ferenck 2018.10.04. 08:30

A 3D nyomtatással évek óta foglalkozó Lockhead Martin és az amerikai haditengerészet kutatási hivatala (ONR) partnerségre lépett, hogy felgyorsítsák az ipari additív gyártórendszerek automatizálását.

Az 5,8 millió dolláros kétéves szerződés értelmében a Lockhead Martin által vezetett ipari partnerek azért módosítanak szoftveres és szenzoros megoldásokkal hattengelyes nyomtatórobotokon, hogy mesterségesen intelligens additív gyártógépeket fejlesszenek belőlük.

3dnyomtatas_lockhead.jpg

„Ha megbízhatunk egy robotikus rendszerben, hogy minőségi darabokat készít, megnyílik a kapu, többen és több helyen állíthatnak elő hasznos termékeket. Gondoljunk bele, hogy egy karbantartó a tengeren nyomtathat pótalkatrészeket, vagy egy kamionhoz valamit a sivatag mélyén. A 3D nyomtatás alkalmazásainak ez a következő, nagyon fontos állomása” – nyilatkozta az additív gyártással foglalkozó Zach Loftus (Lockhead Martin).

Az ipari 3D nyomtatás a gyártást és az utómunkálatokat folyamatosan figyelő technikusoktól függ, és a bonyolult részek minőségi tesztelése sajnos sokáig eltarthat. Az együttműködés részeként ezeket a folyamatokat szeretnék gépi tanulással automatizálni és természetesen lerövidíteni, a humán technikusokat pedig robottal helyettesíteni.

3dnyomtatas_lockhead0.jpg

A robotnak a megfigyelés mellett a döntéshozásba is bele kell tanulnia, hogy a részek még jobbak és tömörebbek legyenek. Nyomtatás közben maguktól változtatna paramétereken, hozzájárulva, hogy hiteles elemzés alapján jöjjenek létre optimális szerkezetek.

A robot a nyomatok belsejének kicsit eltérő mikrostruktúráit is átvizsgálná.

A kutatók mérni fogják a rendszerek paramétereit, amelyeket az anyagtulajdonságokhoz igazítják, és az eredményeket csak mindezek után integrálják működő szerkezetekbe.

Elsőként a Ti-6AI-4V titánötvözetet tesztelik, majd integrálják valamilyen rendszerbe.

Címkék: jövő robot mesterséges intelligencia

Szólj hozzá!

Innovatív 3D nyomtatók nyomában

ferenck 2018.10.03. 08:30

Az idén szeptember 25. és 27. között megtartott birminghami TCT Show több mint 300 kiállítójával, 10 ezer látogatójával a 3D nyomtatás legfontosabb rendezvényei közé tartozik. Az érdeklődők fejlesztési stádiumban lévő gépeket és rengeteg más érdekességet, újítást láthatnak.

Christopher Barnatt, brit jövőkutató és 3DP specialista (a területet bemutató, már a harmadik kiadásnál járó könyv szerzője) a 3Ders-nek számolt be a TCT Show-ról. Úgy érzi, hogy felgyorsult a prototípus-, szerszám- és végtermékkészítés módszerének változását hozó újítások tempója, a birminghami és hasonló események pedig azért fontosak, mert az új ötletek terjesztői, a potenciális fogyasztókat nyitottá teszik irántuk.

A futurológus több gépre hívta fel a figyelmet.

3dnyomtatas_barnett.jpg

A tavasszal debütált UV-s tintasugaras hardverrel működő Mimaki 3DUJ-553 10 millió színnel, 19 mikronos rétegvastagsággal dolgozik, munkaterülete 500x500x300 milliméter.

A Stratasys Fortus 380mc szénszálas változata szintén felkeltette Barnatt érdeklődését. A főként a 35 százalékban szénszállal megerősített Nylon 12 anyagból készülő darabokhoz szánt gép munkaterülete 355x305x305 milliméter. A rajta készülő nagyon erős és merev nyomatok egyes esetekben remekül helyettesíthetnek alumínium-alkatrészeket. Mivel egyre több cég akarja házon belül megoldani a prototípus-, eszköz- és végtermék nyomtatást, a printer komoly érdeklődésre számíthat, hamarosan sok ipari alkalmazáshoz használhatják.

3dnyomtatas_barnett.jpg

Sok vállalat mutatott be a kisszériás gyártást alacsony üzemeltetési költségen megoldó gépet. A 3D Systems végtermékek „digitális öntését” kivitelező Figure 4-ja például ultragyors, moduláris ipari megoldás. A gyártórendszer több printer és robotikus automatizáció integrálásával ér el kivételes sebességet. Barnatt csak azt sajnálta, hogy a rendezvényen nem láthatta működés közben a teljes gyártórendszert.

A Tiertime desktop X5 gépét alacsony példányszámú gyártásra találták ki. Az anyagokat ugyanúgy extrudálja, mint a többi printer, viszont ha kész egy nyomattal, a gép végén kinyílik egy kapu, és a rendszer a nyomtatott darabbal együtt a nyomtatótányért (build plate) is kidobja, miközben automatikusan a helyére tesz egy másikat, és a nyomtatás rögtön újra is kezdődik. Nyolc ilyen tálkával szerelik fel, és miután felhasználták őket, újabbak tehetők a még működésben lévő gépbe, azaz a rendszer nagyon sokáig dolgozhat.

Barnatt a Blackbelt gépét tartja a bemutatón látott legradikálisabb megoldásnak. Míg az anyagokat extrudáló hagyományos gépek Z tengelye 90 fokra van a nyomtatási területtől, a Blackbelt úgy forgatta a nyomtatófejet, hogy 15, 23, 34 vagy 45 fokra is lehessen egy a mozgó munkaterülettől. A cég leírása szerint gépük „tényleg diszruptív”, és a futurológus egyetért velük.

Címkék: jövő nyomtatók innovátorok Stratasys 3D Systems

Szólj hozzá!