HTML

Aktuális ajánlatunk

craft_summer_sale_eu_craft_hu_235x320.jpg

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 4 óra bérnyomtatást adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A hot dog és a csontnyomtatás

ferenck 2019.08.23. 08:00

A Kínai Tudományos Akadémia Sanghaji Kerámiaintézetének (SICCAS) kutatói sejtváz-gyártásra használható nyomtatóanyagot fejlesztettek. A nyomtatóanyag és a felhasználási terület önmagában is érdekes, a szenzációt azonban más jelenti.

A tudósokat ugyanis egészen szokatlan, bionyomtatással kapcsolatban soha nem emlegetett forrás, a hot dog szerkezete ihlette meg… A népszerű kaja bucival és virslivel juttat minket energiához és tápanyagokhoz. A kutatók rájöttek, hogy szerkezete mintául szolgálhat bioanyagok létrehozásához.

3dnyomtatas_hotdog.jpg  A vázak a hot dog buciját „imitáló”, 1 milliméteres üreges biokerámiás csövekből állnak, míg a csövekben lévő 500 mikrométeres, szintén biokerámiás rudak a virslire „emlékeztetnek.” Magán a „virslin” egységesen elrendezett, kb. 30 mikrométeres lemezes mikrolikacsok találhatók.  

A „hot dog bioanyagok” (HD-AKT) a teszteken kiválóan teljesítettek, probléma nélkül fogadtak be, engedtek ki magukból gyógyszereket és fehérjéket. A belőlük készült vázak javíthatnak a szövetsejtek funkcióin.

A kutatók szerint mikro- és nanoszintű hierarchikus szerkezetek jelentősen befolyásolják anyagok tulajdonságait. Az emberi csontozatban található ilyen szerkezetek lehetővé teszik tápanyagok és szövetsejtek szállítását, tárolását.

A hagyományosabb printelt vázak korlátozzák a megfelelő tápanyagmennyiség eljuttatását a fejlődő szövettestekbe, és így a szövetformálódás csontozati problémákhoz vezethet. Ezért van szükség újabb és újabb megoldásokra, anyagokra.

A HD-AKT-t nyolchetes nyúl sérült combcsontjába ültették be, és a vázon beinduló csontképződés a technológia eredményességét bizonyítja. A nagyobb felületen jobban működik a fehérje- és a gyógyszeradagolás, a sejtosztódás és a nyúl gyógyulását segítő többi folyamat is.

Címkék: Kína bioprinting

Szólj hozzá!

3D nyomtatás a városi mezőgazdaságban

ferenck 2019.08.22. 08:00

Növények és állatok genetikai módosításával ugyan jelentősen nő a terméshozam, de hiába több az élelmiszer, ha a régi környezetben állítjuk elő, és nem tudjuk eljuttatni oda, ahol komoly szükség lenne rá. 2050-re a Föld lakosságának 80 százaléka fog városokban élni, így optimális megoldás, ha a mezőgazdaságot a fogyasztók „közelébe vinnénk”, és nagyvárosi környezetben termesztenénk például kukoricát. Logikus következmény, hogy a jövőbeli farmok egy részének hagyományos vidéki közeg helyett poszturbánus terek, felhőkarcolók adnak majd otthont.

A 3D nyomtatótechnológiákat az ipar mellett a mezőgazdaságban, különösen annak „függőleges” városi változatában, a vertikális farmokban is előszeretettel alkalmazzák.

3dnyomtatas_urbanfarming.jpg

E megoldások egyik élharcosa a brooklyni Farmshelf. A cég printelt alkatrészeket tartalmazó autonóm rendszerének célja, hogy minden érdeklődő számára kivitelezhetővé tegye a városi gazdálkodást.

Elképzeléseik meghatározásakor hamar látták, hogy hagyományos gyártótechnológiákkal túl drága lenne a rendszer kivitelezése, így alternatív lehetőségek után néztek, és meglátták a 3D nyomtatásban rejlő potenciált.

3dnyomtatas_urbanfarming0.jpg

Az egyedire (egy-egy növényhez) kialakítható részek teszteléséhez, a hardver- és a szoftverplatform finomhangolásához, a tervezői folyamat során Ultimaker 2+ printert használtak, amellyel nőtt az ellenőrizhető tervek, az iterációk száma, miközben csökkent a (moduláris) rendszer előállítási költsége.

„Hardvert mindig nehéz építeni, de az Ultimaker sokkal könnyebbé teszi a feladatot” – jelentette ki Andrew Shearer, társalapító-vezérigazgató.

A nyomtató valóban leegyszerűsítette a fejlesztést, mert lényegében mindent házon belül oldottak meg, csak a nyomtatószálakat kellett megvásárolniuk, az iterációkhoz viszont nem kellett hetekig, hónapokig várniuk egy-egy rész elkészültével, és boltokban beszerezhető alkatrészekre sem volt szükségük.

A 3D nyomtatás teszi lehetővé a rendszer eredményes és költséghatékony bővítését is. Többféle modellt kiviteleztek, amelyeket változatos helyeken, köztük New York ikonikus központi vasúti pályaudvarán (Grand Central Station) is bemutattak.

(Az Ultimaker termékeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.)

Címkék: jövő mezőgazdaság modularitás innovátorok

Szólj hozzá!

Ár- és költségelemzés a szolgáltatóirodákban

ferenck 2019.08.21. 08:00

A mai 3DP szolgáltatóirodák (service bureaus) nyilvánvaló költségeiket és persze a lehetséges profitot kiszámítva állapítják meg az árakat: milyen anyagokat használnak fel a prototípushoz és a végtermékhez, mennyi munkába és energiába kerül az egész, mennyire kopnak a gépeik stb.

Egy frissen megjelent tanulmány szerzői, Deepak Pahwa és Binil Starly változtatnának az alapképleten, és a szolgáltató tapasztalata, lehetőségei mellett az ügyfeleket is bevonva, az ő beszámolóikat és pontozásukat is figyelembe véve képeznék az árakat.

3dnyomtatas_servicebureau.jpg

A szerzők az Airbnb és a sharing economy más képviselői gazdasági elképzeléseihez hasonlóan, a részleteket csoportosító és így az árak előrejelzését megkönnyítő, az eladások esélyét növelő, gépi tanulást alkalmazó adatbányász eszköz használatát, valamint az ügyfelek bevonását javasolják.

Az iparág egyik leghasznosabb forrásával, a folyamatosan bővülő 3D Hubs szolgáltatóirodáinak nyilvános profiljaival dolgoztak. Az adatok „megtisztítása” után áttekinthető lista maradt az amerikai és az európai beszállítókról és szolgáltatásokról.

3dnyomtatas_servicebureau0.jpg

Ezt követően 346 egyedi típus maradt, amelyeket a használt nyomtatóanyagok (ABS, PLA, speciális ABS, speciális PLA, nejlonpor, fémek, műgyanta stb.) alapján kategorizáltak.

A nyomtató-paramétereknél a printerek árát, a termék előállításánál alkalmazott folyamatokat (FDM, SLA, lézeres szinterezés, binder jetting) vették figyelembe.

A beszállítók koordinátáinak GPS-szel történő azonosítása után adataikat klaszterező algoritmussal tanulmányozták, és 528 különböző 3D nyomtatót azonosítottak, majd véletlenszerűen kiválasztottak száz beszállítót. Az árak elemzéséhez kulcsszavakat, ügyfelek beszámolóit, az irodák tényleges szolgáltatási lehetőségeit tanulmányozták, majd mindezek alapján összegeztek.

A modellt a hozzáadható járulékos paraméterek (kereslet előrejelzése, évszakonkénti változások, nyersanyagárak) még robusztusabbá teszik, és összességében a szolgáltatóirodák a 3DP minden területén eredményesebben valósítják meg klienseik elképzeléseit.

Címkék: 3D Hubs service bureau

Szólj hozzá!

Organikus cipők, bioszandálok

ferenck 2019.08.16. 08:00

A csehországi Tomas Bata Egyetem Multimédia Kommunikáció Karának posztgraduális diákja, Lucie Trejtnarová különleges lábbelikkel lepte meg a világot. A 3D nyomtatással készült Organic darabok kivitelezésében a Filamentum anyaggyártó is részt vett.

A név árulkodó – a szandálok a fenntartható fejlődés jegyében készültek. A talphoz kókuszdió-bőrt, valamint ananászleveleket tartalmazó nyomtatószálakat használtak.

3dnyomtatas_bioszandal.jpg

„Ha vásárolok valamit, fontos, hogy ismerjem a történetét, hogyan segíthetek vele valakinek, hogyan tűnhet el. Minden egyes lépésünkért felelősek vagyunk. Az Organic kollekció cipői egyszerű elven alapulnak: miután lejárt az idejük, mindkét részüket szétszedhetjük, a felső komposztálható, az alsó újrahasznosítható” – magyarázza Trejtnarová.

Az alkotót egy dél-indiai utazás ihlette meg. A bioanyagokkal dolgozó Malai Design és Anyagok tervezőstúdióban vett részt szakmai gyakorlaton, és megtetszett neki a biológiailag teljesen lebomló, rugalmas, tartós, a víznek ellenálló és teljesen természetes, kókuszdióból készülő Malai anyag. Az ananászlevél rostjaiból, lényegében mezőgazdasági hulladékból gyártott Piñatex-et szintén megkedvelte.

3dnyomtatas_bioszandal0.jpg

Eldöntötte, hogy India meleg és párás éghajlatához tervez szandálokat. Az egyetemen megtanulta a 3D modellezést és nyomtatást, majd a jeruzsálemi Bezalel Művészeti és Design Akadémián SOLIDWORKS tanfolyamon vett részt.

Elképzeléseinek megfelelő nyomtatóanyagok után kutatva, talált rá a Fillamentum két termékére, a cipőtalpakhoz ideális Flexfill 98A-ra és 92A-ra. A nyomtatáshoz Ultimaker printert használt. (Az Ultimaker gépek magyarországi forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.)

A két nyomtatószál újrahasznosíthatósága szintén fontos szempont volt, illett az Organic koncepcióhoz.

„Az Adidas tervei között is szerepel egy termoplasztikus poliuretán cipőkollekció, ők is a made to be re-made elvet követik” – nyilatkozta a nyomtatószálakkal tökéletesen elégedett Trejtnarová.

A tervezőnő a Malai Design és Anyagok stúdióval is készített egy szandált, a prototípus a londoni Victoria and Albert múzeum Food Bigger than Plate kiállításán, október 20-ig tekinthető meg.

2 komment

Alumíniumötvözetek nyomtatása

ferenck 2019.08.15. 08:00

A SmarTech Analysis évek óta üzleti adatokkal és elemzésekkel látja el az additív gyártóipart. Printelhető nanoanyagoktól fémporokig, nyomtatott szemüvegektől olaj- és gázipari alkalmazásokig, a cég elemzései számos témakört lefednek.

Legutóbbi munkájuk az alumíniumötvözetekkel (és a 3DP gépjárműipari hasznosulásaival) foglalkozik.

3dnyomtatas_alaminium.jpg

Az első rész a piaci trendek alakulása és előrejelzés, valamint adatbázis az ötvözetek lehetőségeiről. Tavaly ezek az ötvözetek adták a nyomtatott fémek közel 10 százalékát, ami a szállításban is éreztette hatását – 43 százalékos növekedést generált.

A szerzők a fémnyomtatás gyorsan diverzifikálódó szegmenséről beszélnek. Állításuk a végfelhasználói ipar bevételein, a nyomtatótechnológia fogyasztásán, földrajzi régiókon és az anyagszállításon alapul.

Az alumínium a 3D nyomtatás szempontjából az egyik legnehezebben megmunkálható fémnek számított, ma viszont már az egyik legkeresettebb.

A mostanit megelőző utolsó tanulmányuk óta két fontos tendencia erősen befolyásolja a piacot.

Az első: az alumínium gyártóanyagok iránti kereslet átlépte a küszöbértéket, sokan következőgenerációs lehetőséget látnak benne. A z alumíniumnyomtatás lényegében utolérte a nikkel-, az acél- és a titánprintelést, ugyanakkora kereslet mutatkozik iránta.

Az alumíniumból nyomtatott alkatrészek jelentette kihívásokat abszolválandó, szakemberek állandóan új megoldásokban gondolkoznak. A szinterezés elérheti a kereskedelmi szintet, a belátható jövőben viszont változatlanul a porágyas fúzió (PBF) lesz a kitüntetett technológia, és a többi eljárás (fémlerakás, fém binder jetting) szintén dinamikusan fog fejlődni.

Az összes additív gyártásra fejlesztett alumíniumötvözet felhasználása állandóan nő, kereskedelmi forgalmazásuk egyre nagyobb mértékű, a belőlük készült darabok népszerűek.

Az előrejelzés alapján a trend folytatódik, és a következő öt évben a mainál is jelentősebb diverzifikáció várható.

Címkék: jövő aluminium fémnyomtatás

Szólj hozzá!

Én vagyok a holnap

ferenck 2019.08.14. 08:00

Az 1902-ben alapított holland multinacionális DSM főként az egészségügyben, a táplálkozástudományban és az anyagfejlesztésben aktív, de mindezek mellett az additív gyártással is komolyan foglalkozik, például többféle nyomtatóanyagot dolgoztak ki, 3DP cégekkel működnek együtt a technológia további fejlődéséért, újabb határok átlépéséért.

A nagyvállalat nemrég indította az additív gyártás elterjedését felgyorsító, együttműködés-alapú, a céges innovációt megkönnyítő Trimax Collective programot, amelyben olyan vállalatok is részt vesznek, mint az ipari printereket gyártó brit RPS.

3dnyomtatas_iamtomorrow.jpg

A DSM a texasi Adaptive3D műgyanta-specialistával például azért alakított ki partneri viszonyt, hogy kereskedelmi forgalomba hozzák az utóbbi műgyanta-alapú puha gumiszerű anyagát.

E szellemiség jegyében hirdették meg a szakterületi innovációt fellendíteni, a digitális ökoszisztémát stimulálni hivatott akcelerációs programot, az I AM Tomorrow versenyt (amelyben az AM értelemszerűen az additív gyártásra vonatkozik).

3dnyomtatas_iamtomorrow0.jpg

A startupok és scaleupok (gyorsan fejlődő, tartós növekedésre képes startupok) számára kiírt kezdeményezés a nagyvolumenű 3DP szoftveres hátterére, nyomtatási folyamatok áramvonalasítására, azaz adatelemzésre, mesterséges intelligenciára és más fejlett programmegoldásokra fókuszál.

A kiválasztott tíz cég szeptember 16. és november 22. között a HighTechXL eindhoveni kampuszán, illetve Bostonban tízhetes akcelerációs programon vesz részt. A program szakértői oktatószekciókból, mesterkurzusokból és a jelenlévő startupok együttműködését serkentő hálózatépítésből áll.

A résztvevőket a Hexagon Manufacturing Intelligence úgy értékeli ki, hogy egy end-to-end megoldásokat kínáló AM platform kialakítása felé terelje őket.

A siker kritériuma a prototípuskészítést megelőző folyamaton javító szoftverek fejlesztése. A DSM ehhez keres a gyártóknak többféle 3DP forgatókönyvet kínáló, a teljesítményt, költségeket és fenntarthatósági szempontokat optimalizáló szoftvereket kidolgozó vállalatokat.

Az I AM Tomorrow végén a DSM partnerségre lép a kiválasztott startupokkal, és bejelenti, hogy mely cégek részesülnek a DSM Venturing kockázati tőke-befektetésében.

Címkék: jövő verseny innovátorok

Szólj hozzá!

Fémnyomtatás Kínában

ferenck 2019.08.13. 08:00

A 3D Systems és a svájci Georg Fischer gyártócég automatizációs és utófeldolgozó technológiákat kínáló Machining Solutions részlege bővíti 2018 augusztusában indult stratégiai együttműködését, fémnyomtató rendszereikkel tovább javítanák a gyártásban eddig is élenjáró és a terület világpiacát uraló kínai térség (Kína, Tajvan, Hongkong, Makaó) termékeinek, például alkatrészeknek a minőségét.

3dnyomtatas_kina_1.jpg

Terveik szerint a térség cégei még hatékonyabban készítenének bonyolultabb fémrészeket, miközben csökkentenék a termelés összköltségét. Felgyorsítanák a termelést, illetve lerövidítenék a gyártás és a piacra kerülés közti időt. A két cég ügyfeleivel meg fogja osztani 3DP, precíziós megmunkálási és ipari automatizációs szakértelmét.

3dnyomtatas_kina0_1.jpg

„A kínai és tajvani piacra gyártó helyi cégek munkafolyamataik átalakítását célzó módszereket keresnek, így akarják megőrizni kompetitív pozícióikat. A GF Machining Solutions és a mi közös, a területen egyedülálló megoldásaink tökéletesen passzolnak hozzájuk” – nyilatkozta Herbert Koeck, a 3D Systems alelnöke.

A két cég együttműködésének keretében először fémrészek gyártását optimalizáló „intelligens gyárat” dolgoztak ki, változatos additív és szubtraktív folyamatokhoz fejlesztettek közösen programokat. Következő lépésben bemutatták az automatizált DMP Factory 500 fémnyomtató rendszert, és a 3D Systems azóta újabb gépekkel gazdagította a DMP családot.

Kínai és tajvani gyártók a GF Machining Solutions-on keresztül exkluzív rendelhetik a printereket, illetve használhatják a GF sanghaji innovációs központját, ahol mindkét vállalat szakértői dolgoznak.

Anyagfejlesztésekben vehetnek részt, új szolgáltatásokat, kifejezetten fémnyomtatásra kitalált hardveres és szoftveres alkalmazásokat ismerhetnek meg. Specifikációk alapján hitelesíthetik termékeiket, és a minőségbiztosítás is gördülékenyebb lesz.

Címkék: ipar Kína fémnyomtatás 3D Systems

Szólj hozzá!

Nyomtatott elemek motorokhoz

ferenck 2019.08.12. 08:00

A szilárdtest elemek abban különböznek a szabvány lítium-ion elemektől, hogy a folyékony vagy polimer gél elektroliteket szilárd halmazállapotúakkal helyettesítik. E változtatás miatt kisebbek, nagyobb a kapacitásuk, biztonságosabb a használatuk.

Sok előnyös tulajdonságuk miatt vezető autógyártó vállalatok, például a Toyota, a BMW és a Honda hasonló megoldásokon dolgozik elektromos autóikhoz.

3dnyomtatas_motorelemek.jpg

A 2016-ban alapított kaliforniai KeraCel saját 3D nyomtatóeljárással készült szilárdtest elemet fejleszt. Kerámiával dolgoznak, és mivel kerámiarétegeik döbbenetesen vékonyak, kevesebb az inaktív anyag, nő a potenciális energiasűrűség.

Az eredmény: a KeraCel elemei feleannyi költségért kétszer annyi energiát termelnek, mint lítium-ion rokonaik. A 3D nyomtatás lehetővé teszi még, hogy bármilyen formában gyárthatnak elemeket, amellyel jelentősen bővül az alkalmazási kör.

A japán gépjármű-alkatrészgyártó Musahi Seimitsu Industry bejelentette: a nyomtatott szilárdtest elemek fejlődését felgyorsítandó, stratégiai partnerségre lépett a KeraCellel. A partnerség részeként be is fektetett az elemgyártó cégbe, hogy mihamarabb megvalósuljon a nagyvolumenű gyártás.

3dnyomtatas_motorelemek0.jpg

A két fél elsősorban a motoriparra fókuszál, utána pedig a teljesebb gépjármű-szektorra alkalmaznák a technológiát. Mindketten a környezetbarát, fenntartható energia és növekedés szellemében tevékenykednek.

Az együttműködés időzítése is jó, hiszen a klímakatasztrófa árnyékában az autógyártókra egyre nagyobb nyomás nehezedik a széndioxid-lábnyom csökkentése miatt.

A szilárdtest elemgyártás többféle módszerével próbálkoznak világszerte.

2018-ban a Carnegie Mellon Egyetem (CMU) és a Missouri Állami Tudomány és Technológia Egyetem kutatói 3D nyomtatással állítottak elő nagykapacitású lítium-ion elemeket. Sokan a hordozható elektronikus készülékeket forradalmasító megoldást láttak bennük. A Texasi Állami Egyetem és a Duke Egyetem szintén 3DP-vel és PLA nyomtatószálakkal újított, és dolgozott ki a lítium-ion elemeket viselhető (wearable) technológiákba integráló eljárást.

Az amerikai Lawrence Berkeley Nemzeti Laborban szintén fontos kísérleteket végeznek ezen a területen, idén például egy teljesen folyékony eszközt printeltek.

Címkék: motor elem

Szólj hozzá!

A tökéletes hűtőborda nyomtatásának titkai

ferenck 2019.08.09. 08:00

A személyi elektronikus cuccok terjedésével egyre fontosabbá vált hűtőbordák tervezése. Az ok egyértelmű: az eszköz tudja szabályozni elektronikai termékek hőmérsékletét, többek között számítógépes processzorokban akadályozhatja meg a túlmelegedést. 

Egy, az elektronikus rendszerek hőtani és mechanikai jelenségeivel foglalkozó Las Vegasi konferencia résztvevői 3D nyomtatással készülő hűtőborda terveket dolgoztak ki, és versenyeztettek meg egymással.

A döntőben az Arizonai Állami Egyetem (ASU), a Purdue Egyetem, a Maryland, a Pennsylvaniai Állami Egyetem és a Dublini Trinity College csapatai mutatták be az elektronikus készülékeket sikeresen lehűtő printelt hűtőbordáikat.

3dnyomtatas_hutoborda.jpg

A résztvevők egyöntetűen hangsúlyozták, hogy hűtőbordáik egyes elemei hagyományos módszerekkel kivitelezhetetlenek. Például ha hengeralakú méhsejt-formát akarnak, csak drága utófeldolgozással lehetséges. Additív gyártással viszont nagyon komplex geometriák alakíthatók ki (köztük hengeralakú méhsejt-forma is).

Pontosan ez a 3D nyomtatás egyik előnye. Lézeres porágy fúzióval például sokkal változatosabb fémalkatrészek hozhatók létre, mint CNC megoldásokkal, sőt sok összetett forma létre sem hozható klasszikus eljárással.

A hűtőborda esetében motorhengerek, olajszivattyúk burkolása 3DP-vel a töredékébe került, mintha a nélkülözhetetlen alkatrészeket CNC-vel készítették volna.

3dnyomtatas_hutoborda0.jpg

Az egyetemi csapatok a GE Concept Laser M2 rendszerén dolgoztak.

Az ASU szélesebb felületet alakított ki, hogy megmaradjon az elektromos alkatrészekből érkező hő hatékonysága. Ez a tervezési megkötés a hagyományos gyártásból jött, de a csapat tagjai elismerték, hogy az eszköz teljesítménye és a gyártási megszorítások egyensúlya miatt több kompromisszumra kényszerültek, és így a végeredményt sem lehetett optimalizálni. Viszont megígérték, hogy továbbgondolják a lehetőségeket.

A Purdue csapat a felületet optimalizálva talált rá az anyagok legjobb eloszlására, és végül az egyik oldalon „L”, a másikon „d” formájú szerkezetet alakítottak ki. Az eszköz hőtani szempontból kifejezetten jól teljesít.

Valamennyien felhívták a figyelmet a mai elektronikus alkatrészek hőtani kihívásaira.

„Mindenki kisebb, de hatékonyabb számítógépet, telefont akar. Mivel a CPU-k, a központi feldolgozó egységek által generált hő befolyásolja a teljesítményt, ki kell találnunk a hő eltüntetésének biztonságos és hatékony módját” – magyarázza Serdar Ozguc, a Purdue PhD-hallgatója.

Az összes csapatnak azonos méretű hűtőbordát kellett előállítania, és csak alumíniumot használhattak. Mindegyik darabot egyforma feltételek mellett tesztelték, a teszteknek az Oregoni Állami Egyetem adott otthont.

Címkék: elektromosság aluminium

Szólj hozzá!

Amerikai kutatók működő szívrészeket nyomtattak

ferenck 2019.08.08. 08:00

A világhírű pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem (CMU) kutatói létrehozták egy különleges hidrogél technológia legfejlettebb változatát. A megoldással az emberi szív egyes részeinek – ereknek, szívbillentyűknek, szívkamráknak stb. – eddig kivitelezhetetlen komplexitású 3D nyomatai hozhatók létre. (A technológia neve: Freeform Reversible Embedding of Suspended Hydrogels – FRESH, hevenyészett magyarításban: felfüggesztett hidrogélek szabad formájú és visszafordítható beágyazása.)

Az emberi szív részeinek „újraépítésére” kidolgozott módszerrel újabb lépéssel kerültünk közelebb működő szervek 3D nyomtatásához.

A szabadalmi oltalomban részesült technológia exkluzív licencjogát a bostoni és pittsburghi irodával rendelkező FluidForm birtokolja. A startup a biogyártás, a regeneratív medicina és más iparágak „haladó” alkalmazásaira összpontosít.

3dnyomtatas_emberisziv.jpg

„Most már lehetőségünkben áll natív szövetek szerkezeti, mechanikai és biológiai kulcstulajdonságait utánzó struktúrák építése. Biomérnökileg megtervezett 3D szervek létrehozásáig sok kihívást kell még abszolválni, ez a kutatás viszont nagyon fontos előrelépés” – magyarázza Adam Feinberg, a FluidForm társalapító-főmérnöke.

A 3D bionyomtatás bámulatos eredményeket ért el, élő szövetek és puha bioanyagok közvetlen printelése viszont nagyon nehéz. A komplex 3D szerkezet és funkció nyomtatással elérhető, megfelelő felbontású és pontosságú újraalkotásának egyik legfőbb akadály a puha és dinamikus biológiai anyagok megfelelő segédanyaggal való támogatása (pontosabban a támogatás hiánya).

A FRESH ezt a problémát oldja meg beágyazott technológiájával. Ideiglenes kiegészítő gél használatával teszi lehetővé a kollagént természetes formájában használó printelést, összetett nyomatok kivitelezését. Puha anyagokat eddig nem lehetett pontosan nyomtatni, az új eljárással viszont úgy tűnik, hogy most már igen. A technikával, a gyors pH változással a kollagén önmagától összeáll.

A beteg csak rá jellemző anatómiai szerkezetét lemásoló bionyomtatott szív emberi MRI-n alapul. A nyomat megvalósíthatósági tanulmányként szolgál, kollagén és más puha anyagok printelése viszont máris konkrét termékben hasznosuló „kvantumugrás”.

A FluidForm termék, a LifeSupport kiegészítő gél nyomtatásával komoly perspektívák nyílnak meg.

Címkék: orvosi bioprinting bioanyagok

Szólj hozzá!