HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az összes nyomtatott épület negyven százaléka COBOD géppel készült

ferenck 2023.03.22. 08:00

A dán COBOD International friss felméréséből kiderül, hogy a világszerte 105 helyszínen található 129 nyomtatott épület negyven százaléka, azaz 51 a cég épületnyomtatóival készült. 15 épülettel az Icon a második, őket – öt-öt épülettel – a Winsun, a Cybe és az xtreeE követi.

Ahhoz képest, amennyit hallunk, olvasunk épületnyomtatásról és folyamatban lévő, ígéretes projektekről, a szám alacsonynak tűnhet, viszont az a tény, hogy 2022-ben 54 új épület készült a technológiával, gyors fejlődést vetít előre. Figyelembe véve, hogy a 2022-es munkák közel hatvan százalékához COBOD gépeket használtak, a számok egyértelműen jelzik a vállalat jelentőségét a szektorban.

3dnyomtatas_cobod_3.jpg

„Egyértelmű, hogy ha a többi beszállítót összeadjuk, és így is több épületnyomtatót értékesítünk, mint ők együtt, akkor a számokból kiolvasható, milyen 3D printereket használtak az épületek többségéhez” – jelentette ki Henrik Lund-Nielsen alapító-vezérigazgató.

Van oka elégedettségre és büszkeségre, mert cége gyorsan növekszik. Közel hetven printert adtak el, és a vásárlók (egyben stratégiai partnerek) között olyan ipari óriások találhatók, mint a GE Megújuló Energia, a Holcim, a CEMEX és a PERI. Helyi vezető szervezetekkel, mint az egyiptomi Orascom és az indonéz Bakrie Csoport közös vállalkozásokat alapítva, ezekben az országokban is elindították a 3D épületnyomtatást.

3dnyomtatas_cobod0.jpg

A COBOD globális növekedését a jövőben is biztosítandó, Miamiban és Kuala Lumpurban regionális kompetenciaközpontot alapítottak. Munkájukról online elérhető éves beszámolók is készülnek.

Piacvezetőként, a legmagasabb szintű átláthatóságra, nem üzleti titoknak számító adataik nyilvánosságra hozására törekednek, mert tanultak a közelmúlt és a jelen rossz példáiból – sok álmodozó vázolt fel, indított el látványos projekteket, amelyek aztán soha nem valósultak meg. Az átláthatósággal elkerülhetők az ilyen esetek – állítják.

Címkék: építőipar nyomtatók épületnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9018076392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása