HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Nikon felvásárolta az egyik legnagyobb iparinyomtató-gyártót

ferenck 2023.02.08. 08:00

2022-re az epidémia utáni konszolidáció éveként tekintünk a 3D nyomtatás történetében. Ennek jegyében több cég egybeolvadt, fontos felvásárlások történetek.

A trend egyik legmarkánsabb mozzanata a fényképezőgépeiről ismert japán multinacionális, a Nikon szeptemberi bejelentése volt a lübecki SLM Solutions felvásárlási szándékáról. A lézeres porágy-fúzió egyik úttörőjének számító és a fémnyomtatásban sokévnyi tapasztalattal rendelkező német vállalat ma már 61,10 százalékban a Nikon tulajdona, az akvizíció hivatalossá vált, az SLM és leánycégei a japán óriás leánycégeivé váltak.

3dnyomtatas_nikon_slm.jpg

A következő hónapokban elképzelhető, hogy valamilyen „nagy dobással” hallatnak majd magukról. A német gyártó mindenesetre teljes mértékben támaszkodhat a Nikon szerteágazó szakismereteire.

A japán vállalat egyébként nem annyira új szereplő a 3D nyomtatás világában, mint sokan gondolják. Először 3D szkennerekre és meteorológiai alkalmazásokra összpontosítottak, aztán fokozatosan egyre közelebb kerültek a technológiához. Az első valóban fontos, döntő lépésnek a fémnyomtatás-szolgáltató Morf3D 2021-es felvásárlása számított.

Az SLM akvizíciója ezt a trendet erősíti, a Nikon vélhetően a 3DP-ben is a meghatározó szereplők közé emelkedik. Az üzlettel mindkét fél maximálisan elégedett.

„Az optikai-elektronikus csúcstechnológiák és a precíziós eszközök fejlesztésében szerzett bőséges tapasztalatával, a Nikon ideális partner az SLM számára. Közösen, az innováció-központú környezet állandó szintemelésével, tovább erősítjük az integrált fémnyomtatásban betöltött vezető szerepünket. Az összes nagyobb iparág ismeri technológiánkat, tudják, mennyire fontos, és a Nikonnal még tovább bővítjük ügyfélkörünket” – jelentette ki Sam O’Leary, az SLM vezérigazgatója.

„Sokra értékeljük az SLM lehetőségeit a fémalapú additív gyártásban, közösen pedig a világ számos pontján, változatos iparágakban, felgyorsított tempóban kínálhatunk holisztikus megoldásokat. Digitális gyártásunk javulására és növekedésére számítunk, és biztosak vagyunk, hogy vezető szerepet fogunk játszani a globális tömegtermelés forradalmában” – jelentette ki Toshikazu Umatate, a Nikon vezérigazgatója.

Címkék: trendek Nikon fémnyomtatás SLM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8918042830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása