HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyedi megoldásokkal forradalmasítaná kutyák gyógyítását egy lengyel cég

ferenck 2022.11.29. 08:00

Az idén októberben alapított krakkói Wimba startup az érintett kutyusra szabott, egyedi protézisek és ortopéd szerkezetek nyomtatásával és gyártásával forradalmasítaná négylábú barátaink gyógyítását. A printeléshez a HP Multi Jet Fusion (MJF) 5210 gépét használják. A nyomatokkal mozgássérült kutyák mobilitását akarják visszaadni.

Az alapító testvérpár, Franciszek és Grzegorz Kosch korábbi cége, a 2017-ben indult Glaze Prosthetics a világon elsőként tervezett és nyomtatott HP Multi Jet Fusion printerrel felső végtagot embernek. Az alapítók piaci rést akartak betölteni a könnyű és tartós karral.

3dnyomtatas_dogs.jpg

A HP ipari szintű technológiája nélkülözhetetlen ezekhez a protézisekhez, a testvérek szerint csak így hozhatók létre könnyű és tartós darabok állatok számára.

A legnagyobb kihívás a gyártási idő hossza és a pontosság, hogy a kezdeti mérésekből mennyi idő alatt lesz precíz eszköz. Hagyományos módszerekkel összehasonlítva, a HP gépével jelentős mértékben, hét munkanapra rövidül a gyártás, míg a mérések ideje az új WimbaScan appal mindössze tizenöt percre csökkenthető, és csak egy okostelefont kell használni hozzá.

3dnyomtatas_dogs0.jpg

2023 első negyedévétől a vállalat kínálatában kiegészítőként a mozgássérült állatok kezelésében segédkező WimbaTherapy rendszer is szerepel. Jelenleg klinikai teszteket végeznek rajta.

Megoldásaikkal a balesetek, az öregedés és a születési rendellenességek miatti mozgásproblémákat kívánják kezelni, általános helyett minden egyes kutyusra kialakított, egyedi protézisekkel. Szerintük a gyors gyártási idő és a személyre szabás lehetősége teszik termékeiket különlegessé. Korábban nem volt erre lehetőség.

„A Wimba a HP-vel megváltoztatja az állatorvoslás világát” – nyilatkozta Grzegorz Kosch.

Minkáikhoz a belga HP szolgáltatásiroda, a ZiggZagg két HP MJF printerét használják. A HP elégedett velük, mert nemcsak állatokon segítenek, hanem a fenntartható fejlődés elveinek megfelelve teszik ezt.

A Wimba jelenleg az Egyesült Királyságban és a nyugat-európai piacon tevékeny, de 2023 elejétől az Egyesült Államokban is jelen kívánnak lenni.

Címkék: állatok művégtag HP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1117986090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása