HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatóipari klaszter alakul Bajorországban

ferenck 2022.10.18. 08:00

Hét vezető német ipari cég (Audi AG, EOS, GE Additive, Linde, MTU Aero Engines, Oerlikon, Siemens) és a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) képviselői egyetértési megállapodást írtak alá a Bajor Additív Gyártóklaszter (BAMC) alapításáról. A nonprofit szervezet 2023 tavaszán indul.

Célja a vállalatok és az egyetem közötti államilag támogatott, szoros konzorciumi együttműködésen alapuló együttműködés megkönnyítése, amellyel hatékonyan igyekeznek majd kezelni a technikai és a gazdasági kihívásokat, és fel akarják gyorsítani az additív gyártás iparrá válási folyamatát.

3dnyomtatas_bavaria.jpg

A klaszter tagjai döntenek kutatási prioritásokról és projektekről. Ezeket az egyetemmel közösen, kutatási szerződések részeként valósítják majd meg. Új integratív k+f megközelítésük mellett, más ipari és akadémiai szereplőkkel szintén ki akarnak építeni partneri kapcsolatokat, innovatív oktatási és képzési elképzeléseket valósítanak majd meg. Minden tevékenységükkel az additív gyártás előnyeit próbálják demonstrálni.

Az együttműködés különlegessége, hogy az összes partner és intézmény közel van egymáshoz – a szervezet helyiségei az egyetem Garching kampuszán lesznek majd. Ugyanott található a TUM érintett tanszéke és a TUM-Oerlikon AM Intézet is.

„A klaszterrel Bajorország egyértelműen a jövőre készül fel” – jelentette ki Michel Süss professzor, az Oerlikon igazgatója.

Süss elmondta még, hogy a februári AMTC kongresszus és az AM Intézet alapítása mellett, ez már a harmadik kezdeményezésük az additív gyártás iparosításában. Biztos abban, hogy a klaszterrel a terület teljesen az ipari folyamatokba fog integrálódni, jelentősen bővülnek a 3D nyomtatás müncheni k+f lehetőségei, és megmarad Bajorország technológiai vezető szerepe.

A TUM Garching kampuszán az oktatásnak, k+f-nek tízezer négyzetméteres épület ad otthont. A helyszínen gazdaságilag vonzó, fejlett technológiájú termékeket is gyártanak. A kampusz különlegessége, hogy az egyetem és az Oerlikon egy helyen dolgozik.

Címkék: ipar fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4717954410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása