HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újrahasznosított műanyagból nyomtatnak tíz házikót Kaliforniában

ferenck 2022.10.07. 08:00

Az újrahasznosított műanyagokból épületeket nyomtató, az épületnyomtatás új útjaival kísérletező Azure-t választotta ki a dél-kaliforniai építőipari Re-Inhabitat cég tíz kisméretű otthon készítésére. A házikókat Dél-Kalifornia három településén fogják installálni.

A Los Angelesben és Orange megyében aktív Re-Inhabitat innovatív építészeti technológiákra összpontosítva igyekszik felgyorsítani a munkálatokat. Az Azure megoldásait és megközelítését nagyon speciálisnak tartják, és ezért választották ki.

3dnyomtatas_azule.jpg

„Anyagok újrafelhasználása és teljes szerkezetek rövid idő alatt történő 3D nyomtatása mindent megváltoztat számunkra. A megfelelő pénzügyi partnereket keressük jelenlegi és jövőbeli projektjeink megvalósításához. A kamatlábak gyors emelkedésével, az Azure-otthonokkal és a bérbeadással hamar megtérülnek a befektetések” – nyilatkozta Kim Dvorak, a Re-Inhabitat társalapítója.

Az Azure egyre népszerűbb, a várólistáján szereplő előzetes megrendelések értéke meghaladja a tizenhatmillió dollárt. Terveik szerint 2022 végén kezdik a stúdiólakások nyomtatását, míg a kiegészítő részeket jövőre szállítják le.

3dnyomtatas_azule0.jpg

Az otthonok 3D nyomtatása és az újrahasznosított műanyagok teszik lehetővé az egységek gyors előkészítését és magát az építkezést is. Egy nap alatt akár egy teljes modult ki tudnak printelni.

Technológiájuk kidolgozásában a környezettudatosságra való törekvés, a minimális hulladék generálása, a földek és óceánok műanyagoktól való megszabadítása voltak a legfőbb szempontok. Mindent, még korábban már használt anyagokat is optimalizálnak.

3D nyomtatással hetven százalékkal csökkentik az építési időt, és a költségek is alacsonyabbak, mintha hagyományos építőipari megoldásokkal dolgoznának.

Címkék: újrahasznosítás műanyag építőipar épületnyomtatás környezetbarát technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr117945956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása