HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtassunk papucsot!

ferenck 2022.08.08. 08:00

Egyre több a 3D nyomtatással készült lábbeli, a cipőipar a technológia egyik legnépszerűbb és leglátványosabb alkalmazási területe. A két szektor „egymásra találása” több szempontból is előnyös: a felső rész vagy a talp személyre szabható, azaz a lábunkhoz igazítható, az anyagok széles választéka lehetővé teszi a láb jobb szellőzését, könnyebb a cipő, kényelmesebb viselni, hozzánk optimalizálható.

Ha esetleg nem is a termékfejlesztés összes fázisában, de minimum egy szakaszában ma már sok cipőgyártó alkalmazza a sportszergyártóknál különösen népszerű technológiát. Adidas, Nike, Reebok – csak pár név, de ezek a nevek magukért beszélnek. Legyen szó sneakerről, focicsukáról, vagy csúcsdivatról, a 3D nyomtatás bevált a cipőbizniszben.

3dnyomtatas_flipflop.jpg

Az ASICS japán sportszergyártó különleges papuccsal (flipflop) rukkolt elő – a lábbelit kifejezetten sportolóknak szánják, férfiak és nők egyaránt hordhatják, egyelőre csak egy színben, feketében kapható, 80 dollárért rendelhetjük meg online.

A cég ezzel az ACTIBREEZE nevű darabbal kezdte el használni a 3D nyomtatást, és értelemszerűen ez az első printelt sportpapucsuk a piacon. Első ránézésre úgy tűnik, medencék környékén, strandokon ideális hordani, valójában viszont tényleg sportolóknak találták ki.

Három évig dolgoztak rajta, sportolás utáni lazulásra ideális lábbeli lett a végeredmény. Mivel a szandálnak is nevezett papucs szerkezete szokatlan, méhsejtszerű, ezért más gyártótechnikával nem tudták volna kivitelezni. Ez a szerkezet biztosítja a szellőzést és a kényelmet.

A láb – és a test – komplett relaxációját garantáló extraszéles rácsszerkezettel rendelkező darabot teljes egészében nyomtatták, és miután kipihentük magunkat, újra versenybe állhatunk. A szerkezet ránézésre könnyednek tűnik, magasszintű kényelemérzetet kelt.

Az ASICS nem árulta még el, hogy milyen nyomtatótechnológiát, printert és anyagot használtak a tetszetős lábbelihez.

Címkék: sport cipő Japán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4117901559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása