HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csúcsdivathoz és designhoz fejlesztett 3D nyomtatót a Stratasys

ferenck 2022.05.23. 08:00

Az 1989-es alapítása óta a 3D nyomtatógyártás egyik úttörőjének számító amerikai-izraeli Stratasys az additív gyártás szinte összes szegmensét lefedő printert fejlesztett már. Változatos skálán, változatos és folyamatosanm bővülő ügyfélkörnek dolgoznak.

Legújabb modelljük, a J850 TechStyle a cég számára eddig ismeretlen területen, a csúcskategóriás divatvilágban kerül alkalmazásra. A maga kategóriájában iparági első Polyjet nyomtatót eleve úgy tervezték, hogy a design és divatcégek gyakran nagyon egyedi kívánságainak tegyen a jövőben eleget.

3dnyomtatas_stratasys_9.jpg

Ez pedig azt jelenti, hogy prémium minőségű textíliákat és ruhákat, táskákat, kiegészítőket és lábbeliket fog nyomtatni.

Az haute couture-ről általában olyan márkák ugranak be, mint a Dior, a Louis Vuitton vagy a Versace. Egy 3DP gyártócég számára (mint a Stratasys) teljesen új, hogy ezekkel a cégekkel kerül kapcsolatba, az ő termékeik kapcsán (is) megemlítik a nevét.

A Polyjet J850-t használó tervezők most először nyomtathatnak 3D algoritmusokat textíliákra. A divattervezők hatalmas színskálából válogathatnak, majd hagyhatják szabadon szárnyalni a képzeletet. A gép minden bizonnyal megalapozza az additív gyártás további divatipari alkalmazását. Most mindenesetre a szakma nagyjai megláthatják, megtapasztalhatják, mire képes a technológia.

A cég elégedett. A Művészet-, Design- és Divatrészleget vezető Naomi Kaempfer emlékeztetett egy 2019-es interjúra, amelyben elmondta, hogy a nagy divatházak néhány éven belül használni fogják a technológiát.

„Most jött el az idő. Tanultunk a hibáinkból, és módosítottuk a korai terveket, majd a 3DFashion technológiát alkalmazva, új, a high-tech divatházakkal is működő, dedikált printerrel álltunk elő. És ez csak az út kezdete, mert folytatjuk a fejlesztéseket” – nyilatkozta májusban Kaempfer.

Címkék: divat nyomtatók Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2317828639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása