HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A természetet utánzó cipőt nyomtattak

ferenck 2022.05.19. 08:00

Szaporodnak a 3D nyomtatással készült cipők. Ma már annyi van belőlük, hogy a Sintratec 3D nyomtatógyártó tervezőversenyt írt ki printelt cipőkre. A legjobb, legmodernebb új lábbeliket igyekeztek díjazni.

Ezen a versenyen született meg a cipőipart és a modern technológiákat közös nevezőre hozó Earth Moc cipő, Daniel Shirley, Nürnbergben élő amerikai designer alkotása.

A tervező rugalmasságot és kényelmet, és persze a láb masszív támogatását igyekszik biztosítani a természet által inspirált darabjával. Kirándulásra, túrázásra találta ki, és az összes feltételnek meg is felel hozzá.

3dnyomtatas_earthmoc.jpg

„Túrázás vagy hátizsákos utazás közben is felvehető, könnyű és kényelmes, egyszerűbb kirándulásokra is alkalmas lábbeli elkészítése volt az alapötlet” – magyarázza Shirley.

A különleges designú cipő teljes egészében 3D nyomtatással készült. A természetre, fák gyökérzetére és szőlőtőkékre emlékeztető, biomimetikus alkotás, terve alapján egyértelmű volt, hogy a kivitelezéshez 3DP-t kell használni.

Shirley a kényelmet és a rugalmasságot maximalizáló TPE nyomtatóanyaggal, Sintatrec S2 printeren, SLS (szelektív lézeres szinterezés) technológiával dolgozott. Printer és technológia is megkönnyítette a munkáját, komplex alakzatokat biztosított számára. Lehetővé tette a gyors prototípuskészítést is, amivel könnyebbé vált, leegyszerűsödött a gyártási folyamat, és közben alaposan megismerte a TPE jellegzetességeit.

Több mint egy évig dolgozott rajta, és nagyon bízik, hogy a környezetbarát technikával, a biomimikrivel és az egyetlen anyag használatával hozzájárul a körkörös gazdaság promótálásához.

Az additív gyártás ökológiai előnyei ma már teljesen egyértelműek, nem képezik vita tárgyát. És ez a cipőiparban is így van.

Rossz hír, hogy ha ilyen lábbelit akarunk beszerezni, várhatunk még egy darabig, mert ezek a cipellők egyelőre csak koncept-darabok.

Címkék: cipő innovátorok szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr617827047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása